Pasarela Îndrăgostiților din Timișoara, la un pas de prăbușire. Este traversată de sute de oameni

Pasarela Îndrăgostiților din Timișoara, la un pas de prăbușire. Este traversată de sute de oameni
Sursa foto: captura video Digi24

Pasarela Îndrăgostiților din Timișoara este unul dintre cele mai circulate poduri pietonale, dar este în risc de prăbușire pentru că se află într-o stare avansată de degradare.

Pericol pentru pietoni

Pasarela a fost deschisă circulației în urmă cu 75 de ani, iar de atunci nu a avut parte de nicio reparație, structura fiind grav afectată, arată expertiza specialiștilor. Aceștia spun că sute de oameni care traversează podul sunt puși zilnic în pericol, informează Digi24.

Podul a fost închis în urmă cu un an și jumătate, iar Primăria Timișoara a transmis, în 27 mai, că pasarela va fi demolată și în locul ei se va construi o alta mai modernă, cu rampe de acces, spații verzi și iluminat arhitectural.

„Pasarela Îndrăgostiților de la Parcul Copiilor va fi demolată, iar Primăria Municipiului Timișoara va construi în loc un pod modern, mai larg, cu rampe speciale de acces, iluminat arhitectural și cu spații verzi. Municipalitatea a lansat procedura de achiziție a lucrărilor de proiectare și execuție, cu o valoare a contractului estimată la peste 8,6 milioane de lei, sumă asigurată de la bugetul local”, a comunicat sursa citată.

Oamenii continuă să traverseze pasarela

Dar, chiar dacă pasarela este închisă, oamenii continua să o traverseze, sar gardul, și încearcă să scurteze drumul către centrul orașului. Autoritățile spun că se pun singuri în pericol pentru că podul se poate prăbuși în orice moment.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat că pasarela trebuia desființată pentru că reprezenta un pericol pentru pietoni, iar acum se ocupă de căutarea unei firmei care să preia proiectul construirii unui nou pod.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
15:09 - Regele Charles, în vizită în Australia, prima călătorie de lungă durată după ce a fost diagnosticat cu cancer. În urmă cu opt luni părea de neconceput
15:03 - Cum a prezis The Terminator, filmul lui James Cameron, fricile cu privire la AI, acum 40 de ani
14:59 - Prima reacție a NATO, după ce o țintă aeriană de mici dimensiuni ar fi intrat în spațiul aerian al României. Mark Rutte a lăudat autoritățile române pentru reacția avută
14:58 - Altă amânare în cazul accidentului din 2 Mai. Avocații lui Vlad Pascu susțin că un tânăr este infirm din cauza medicilor
14:36 - Eugen Tomac, despre referendumul pentru integrarea în UE a Republicii Moldova: Este un vot istoric și cu o miză foarte mare. Rusia utilizează toate instrumentele și resurse financiare uriașe împotriva lui (VIDEO)
14:33 - Cum schimbă tehnologia și inteligența artificială viitorul omenirii
14:32 - Un român stabilit în Italia a vrut să își omoare soția. Voia să o arunce peste balcon
14:23 - Diagnosticul primit de Oana Roman, după ce a fost la spital. Ce simptome avea și ce i-au spus medicii: „Concluzia doctorilor este că am …”
14:08 - Laurențiu Gîdei, despre referendumul lui Nicușor Dan: Este doar un joc perfid al primarului general al Capitalei, care a devenit brusc, peste noapte, omul numărul 1 al țării (VIDEO)
14:07 - Familiile vor fi tot mai sărace de acum înainte, spune șefa FMI, Kristalina Georgieva: „Inflația îi lovește cel mai tare întotdeauna pe cei săraci.”