Pasajul Unirii se închide până în toamnă. Prefectul Capitalei: „Nu este cazul să ne așteptăm că mâine cade tunelul”

Pasajul Unirii se închide până în toamnă. Prefectul Capitalei: „Nu este cazul să ne așteptăm că mâine cade tunelul”
Foto: Hepta.ro / Petrisor Iordan / Petrisor Iordan

Pasajul Unirii din București va fi închis pe timpul verii. Lucrările de reabilitare vor începe pe 20 iunie și vor continua până pe 1 septembrie. Despre acest fapt a anunțat joi, primarul sectorului 4, Daniel Băluță, scrie Realitatea.

„Pentru a pune în siguranță pasajul rutier, lucrările vor începe în jurul datei de 20 iunie, adică după ce școlile și grădinițile își încheie activitatea, și dorim să încheiem lucrările până în 1 septembrie”, a declarat primarul Sectorului 4.

Oficialul a precizat că, în perioada lucrărilor, Pasajul Unirii „va fi închis complet” circulației rutiere. Daniel Băluță a subliniat că nu vor exista restricții rutiere pe alte artere.

Ce măsuri urmează a fi întreprinse

Primăria sectorului 4 a plasat Pasajul Unirii, construit în anii 1986-1987, în lista locurilor periculoase. O expertiză tehnică a arătat că unul dintre cele mai tranzitate pasaje rutiere subterane din Capitală se află într-o stare avansată de degradare şi prezintă deficienţe serioase la structura de rezistenţă.

Daniel Băluță a precizat că va fi efectuată și expertiza pentru situația planșeului, care se află în stare avansată de degradare. În 2017, nivelul de risc a fost stabilit la gradul 4 din 5, circulația rutieră prin pasaj era permisă. Dacă în următoarea expertiză se constată că s-a ajuns la gradul 5, pasajul urmează să fie închis pe o perioadă lungă.

Reabilitarea sau refacerea planșeului, necesită realizarea unui studiu de fezabilitate și a unei propuneri tehnice, ceea ce va dura circa 12-18 luni.

Prefectul Capitalei spune că nu se prăbușeste nici planșeul pasajului și nici pilonii. „Nu este cazul să ne așteptăm că mâine cade tunelul. Și nici nu este cazul ca, înainte de a opri circulația în pasaj, să nu oferim și variante de ocolire”, a declara Toni Greblă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:21 - Tudose s-a întâlnit cu Hrebenciuc la un restaurant de lângă sediul PSD / Becali declarase că Hrebenciuc l-a rugat să-l ajute pe Simion să ajungă în finala prezidențială (VIDEO)
17:58 - Bărbat arestat după ce și-a bătut și și-a umilit soția și copiii. Pe fiica sa vitregă ar fi agresat-o chiar și sexual
17:49 - Alexandru Kocsis (FD): A înțeles cineva ceva din matematica lui Ciolacu? / Sincer, n-am crezut asta cu Hrebenciuc până am văzut bâlbâielile lui Ciolacu și starea asta de nervozitate (VIDEO)
17:49 - 64% dintre angajații Boeing aflați în grevă resping oferta de creștere a salariului cu 35%. Compania pierde 100 de milioane pe zi, din cauza grevei
17:47 - Primele imagini cu CRBL, după intervenția estetică pe care și-a făcut-o. Cum arată acum artistul: „Sper ca recuperarea să fie ușoară” (FOTO)
17:44 - Guvernul Italiei, criticat după ce i-a glorificat pe soldații dictatorului fascist Benito Mussolini
17:32 - Bogdan Matei (PSD): Dacă mă uit la structura lui, îmi doresc ca Simion să nu fie pus în discuții pentru turul 2 sau, Doamne ferește, să câștige un astfel de personaj alegerile prezidențiale în România (VIDEO)
17:18 - Un adolescent s-a sinucis după ce s-a îndrăgostit de un chatbot AI inspirat din Game of Thrones, spune mama lui. Își dădeau mesaje de dragoste și cu conținut sexual
17:11 - Tânăr de 26 de ani, ucis în parcarea unui mall din Constanța. Trei suspecți au fost prinși
17:09 - Turcia a lansat atacuri aeriene în Siria și Irak după atacul de la sediul companiei naționale aerospațiale turce de lângă Ankara