Părinții elevilor de la școlile din Sibiu reclamă prezența acadelelor cu droguri în școli. Incidentele, infirmate de directori. Poliția spune că acadelele din pozele părinților „se vând în magazine”

Părinții elevilor de la școlile din Sibiu reclamă prezența acadelelor cu droguri în școli. Incidentele, infirmate de directori. Poliția spune că acadelele din pozele părinților „se vând în magazine”
Sursa foto: Turnul Sfatului

Pe grupurile de mame de pe Facebook și pe cele de WhatsApp din școlile din Sibiu au început să circule de luni seară avertismente pentru părinți în legătură cu o acadea care ar conține droguri. Directorii instituțiilor de învățământ nu au confirmat situația, iar deocamdată niciun părinte nu s-a adresat conducerilor școlare unde ar fi ajuns asemenea acadele, transmite Turnul Sfatului.

Părinții elevilor de la școlile din Sibiu reclamă prezența acadelelor cu droguri în școli, directorii infirmă

„Acum vreau sa trag un semnal de alarmă. Într-o discuție «neoficială», să zic, am aflat că un elev de clasa a V-a a fost abordat de un altul, de clasa a VIII-a, în încercare de a-i da droguri. La fel și un elev de clasa a III-a, de unul de clasa a V-a. Părinții și cadrele didactice au fost informate de către elevi și acum așteaptă o soluționare la nivelul școlii. Învățați-i pe copii să se ferească, se pare că cei ce distribuie droguri nu au deloc scrupule”, se arată într-un mesaj care circulă pe grupul de WhatsApp al părinților elevilor care studiază la Colegiul „Octavian Goga” din Sibiu.

Directoarea colegiului susține că nu a primit niciun mesaj de acest gen și că niciun părinte nu a reclamat la conducere vreun eveniment de acest gen.

La o altă școală, într-un mesaj similar se susține că acadelele cu droguri ar fi fost aruncate în curte de „un grup de băieți”: „La Școala 6, un cadru didactic a surprins un grup de băieți aruncând în curtea școlii celor mici acadele care conțin droguri. Cred că este important să le reamintim să nu primească nimic de la nimeni, mai ales dacă sunt necunoscuți”. Incidentul reclamat nu a fost confirmat de conducerea școlii nici de această dată.

Potrivit Turnul Sfatului, Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu a confirmat că astfel de mesaje circulă pe grupurile de părinți, dar susține că la verificări nu au fost identificate „produse alimentare susceptibile a conține droguri”.

„Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sibiu, Biroului de Siguranță Școlară și cei din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu au declanșat de îndată verificări în cadrul unităților de învățământ, dar și în zonele adiacente, fără a identifica produse alimentare susceptibile a conține droguri. Mai mult decât atât, s-a constatat că tipul de acadele prezentat în imaginea care însoțește mesajul propagat printre părinți și cadre didactice ar fi comercializat de magazine alimentare aflate în imediata apropiere a unor școli, fără a exista suspiciuni cu privire la conținut.

Totodată, au fost efectuate verificări în colaborare cu reprezentanții unităților medicale de pe raza municipiului Sibiu, concluzia fiind că, în ultimele săptămâni unitățile de primire urgențe nu au înregistrat pacienți minori care să prezinte simptome de intoxicație cu substanțe psihoactive în urma consumului de produse alimentare, gen jeleuri, acadele sau alte dulciuri.

Menționăm faptul că, în ultimele săptămâni, în unitățile de învățământ de pe raza municipiului Sibiu nu au fost identificate recipiente cu substanță sau alte produse asociate consumului de droguri.

La nivelul I.P.J. Sibiu și al Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu nu au fost înregistrate plângeri sau sesizări privind astfel de circumstanțe”, afirmă IPJ Constanța, potrivit Turnul Sfatului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`