În Ajunul Bobotezei, atmosfera de la Mănăstirea Cernica a fost plină de sfințenie. Părintele Stareț a explicat care este adevărata semnificație a acestei sărbători, într-un interviu realizat de echipa de comunicare a Consiliului Județean Ilfov.
„Boboteaza este sărbătoarea care amintește de momentul Botezului Domnului Iisus. Sfântul Ioan Botezătorul L-a botezat în Apele Iordanului, de aici este considerată și sărbătoarea purificării apei și naturii… Toată perioada de sărbători din timpul iernii este un moment în care trebuie să reflectăm, nu doar la noi înșine, ci și la cei din jurul nostru. Trebuie să ne gândim dacă putem să iertăm și cât de mult putem să ne schimbăm, astfel încât și cei din jurul nostru să aibă șansa să se schimbe la rândul lor. Cu toții vrem să vedem o schimbare, dar adesea ezităm să luăm pași hotărâți în direcția acestei schimbări„, a declarat Părintele Protosinghel Vasile Pârjol.
Tradiția populară spune că fetele nemăritate își pun, în această seară, busuioc sub pernă pentru a-și visa ursitul. Tot în Ajun de Bobotează, se spune că fetele necăsătorite care se împiedică astăzi pe gheață, în viitorul apropiat se vor căsători.