Părintele Calistrat, despre cum se pot schimba oamenii în noul an: „Putem numai dacă privim spre Hristos”

Părintele Calistrat, despre cum se pot schimba oamenii în noul an: „Putem numai dacă privim spre Hristos”
Sursa Foto: Captură Video/ YT/ BZI

Noul An este un prilej foarte bun pentru a deveni oameni mai buni, pentru a ne schimba viața și pentru a ne stabili idealurile.

Mai mult decât atât, începutul Noului An este și momentul în care oamenii își fixează obiective, pe care le duc, sau nu, la îndeplinire. Pentru a fi buni credincioși, părintele Calistrat Chifan ne îndeamnă să ne rugăm neîncetat și să avem o viață plină de îndumnezeire.

Părintele Calistrat, sfaturi pentru noul an

Potrivit sfaturilor oferite de părintele Calistrat, ne putem schimba doar dacă privim spre Hristos. El este Calea, Adevărul și Viața și tot ce trebuie să facem este să alegem una dintre ele. Dacă alegem Calea, ne întâlnim cu Adevărul și, implicit, cu Viața. În schimb, dacă alegem Calea și nu avem Adevărul, murim, iar dacă alegem numai Viața, fără Cale și Adevăr, tot la moarte ajungem. Totodată, dacă alegem Adevărul și nu înțelegem ce Cale și ce Viață trebuie să aibă el, e un adevăr mincinos.

„Putem numai dacă privim spre Hristos. Ne-a dat trei repere: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Deci alegeți una din ele. Dacă vă porniți pe Cale, vă întâlniți cu Adevărul și dacă vă întâlniți cu Adevărul, ajungeți la Mine, care sunt Viață. Lăsați Calea, nu aveți Adevărul, deci veți muri. Alegeți numai Viața și nu are Cale și Adevăr, tot la moarte vă veți duce. Alegeți numai Adevărul, dar nu înțelegi ce Cale și ce Viață trebuie să aibă el, e un adevăr mincinos.” Cât timp avem adevărul nostru, avem și cumpăna dintre anii noștri.”, a declarat părintele Calistrat Chifan, potrvit bzi.ro.

Ne putem schimba doar cu ajutorul rugăciunii

Îndrăgitul duhovnic de la Mănăstirea Vlădiceni este de părere că putem să ne schimbăm numai cu ajutorul rugăciunii și numai prin modul de a fi cu Dumnezeu împreună. Potrivit lui Nicodim Măndiță, tot ceea ce facem, trebuie să facem cu Dumnezeu în inima și în sufletul nostru. Dacă Îi dăm lui Dumnezeu dragostea noastră și sănătatea noastră, vom fi răsplătiți numaidecât.

„Numai rugăciunea și numai modul de a fi cu Dumnezeu împreună. Spunea Nicodim Măndiță: „Totdeauna lucrul tău, să-l începi cu Dumnezeu”. De ce trebuie să începi cu Dumnezeu? Dacă tu, ziua ta de muncă i-ai dat-o lui Dumnezeu, nu rămâne nerăsplătită. Dacă tu i-ai dat lui Dumnezeu ziua ta de rugăciune, nu rămâne nerăsplătită. Dacă tu i-ai dat lui Dumnezeu dragostea ta, nu rămâne nerăsplătită. Dacă tu i-ai închinat sănătatea ta, nu rămâne nerăsplătită. Dacă tu nu vrei să-i dai nimic, tu numai vrei să-i ceri… Cum spun oamenii? „De ce nu-mi dă aia, de ce nu-mi dă aia?”. Păi uitați-vă la o singură bunătate dumnezeiască.”, a mai spus părintele Calistrat Chifan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`