Părerea britanicilor despre plajele din România. Jurnalistă, impresionată de Delta Dunării

Părerea britanicilor despre plajele din România. Jurnalistă, impresionată de Delta Dunării
Sursa Foto: Facebook/Delta Dunarii

Datorită regelui Charles, tot mai mulți britanici au ajuns în România pentru a-i vizita marile orașe, dar și pentru a se relaxa la plajă sau în Delta Dunării.

Părerea jurnalistei despre România

Jurnaliștii de la The Telegraph scriu că plajele din România au nisip fin ca în Caraibe. În plus, Delta Dunării este o destinație ideală pentru relaxare, pentru a avea parte de liniște, priveliști uimitoare, iar mâncarea și băuturile au prețuri rezonabile, informează Adevărul.

O jurnalistă britanică a fost impresionată de România, când a sosit în vacanță în iunie, iar din Constanța a închiriat o mașină pentru a se deplasa în mai multe locuri.

„Peisajul, la început, nu a fost decât inspirator: câmpuri de grâu aparent nesfârșite, punctate de sate monotone din epoca sovietică. Lângă Sarichol, însă, imediat după ce o broască țestoasă mi-a trecut în cale, peisajul s-a schimbat brusc. În loc de lanuri de grâu, drumul era mărginit de copaci înalți, acoperiți cu cuiburi de berze; Blocurile urâte au fost înlocuite cu case cu un etaj, cu acoperișuri de paie ale căror fațade – vopsite în roz pudrat, verde fistic și roșu mac – priveau spre grădinile de cabane plantate cu ceapă, pepeni, roșii și trandafiri. Poate că decizia mea de a încerca o vacanță la plajă într-o țară cunoscută pentru Dracula și Dacia nu a fost total greșită”, a spus jurnalista.

Ea a transmis că românii sunt mândri de proprietățile lor, iar România se află pe primul loc în lume privind proprietatea private, cu un procentaj de 96%.

Jurnalista, fascinată de Delta Dunării

Britanica a plătit 100 de euro pe noapte la cazare, cu mic dejun și prânz, acces la piscina care avea o vedere panoramică asupra unui afluent al Dunării.

„La prânz, căutând adăpost de căldură, am savurat gustări ieftine ca chipsuri și sticle de bere Ursus rece ca gheața la una dintre cele două cantine din spatele plajei. Farfuriile pline de „crap la gratar” (crap prajit pane) au costat 45 de lei – aproximativ 7,50 lire sterline – iar felul meu preferat de mancare, pui de balta (pulpe de broasca crocante in sos de usturoi) a fost si mai ieftin la 35 de lei (6 lire sterline)”, a mai adăugat jurnalista.

În zilele mai răcoroase, ea a mers în excursii cu barca, a vizitat vechea pescărie a Gârlei și Pădurea Letea, iar la un restaurant din Sfântu Gheorghe a comandat un platou de midii în vin alb, la prețul de 8 lire.

După cele două săptămâni de vacanță din Delta Dunării, s-a întors în Constanța unde a mâncat prânzul și a plecat acasă, în Londra. Zborul Londra, Luton- Constanța a costat 112 lire sterline.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`