Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 5 susțin că, în cazul unei plângeri de agresiune sexuală depusă de o femeie în 2016 împotriva polițistului Eugen Stan, agenţii Secţiei 18 din Capitală au ascuns calitatea de poliţist a acestuia, ba chiar au propus și clasarea cauzei.
Pe 10 decembrie, femeia a depus plângerea împotriva lui Stan la Secţia 18 Poliţie din Capitală și, în aceeași zi, poliţiştii au început urmărirea penală in rem pentru agresiune sexuală.
Polițiștii au început cercetările și au cerut imaginile de pe camerele de supraveghere din zona în care s-a produs agresiunea. În procesul verbal înaintat de polițiști, însă, aceștia au arătat că sistemul de supraveghere a fost instalat defectuos şi nefuncţional, lucru ce a fost confirmat şi de administratorul blocului.
Poliţiştii Secţiei 18 au finalizat cercetările și au înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5 un referat cu propunere de clasare a cauzei. Nu au specificat, însă, în document că Eugen Stan este polițist.
Toate aceste evenimente au fost expuse într-un comunicat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, arată Mediafax. Acesta a mai arătat că, după ce referatul cu propunere de clasare a fost repartizat unui procuror, acesta a cerut Brigăzii Rutiere a Capitalei să spună dacă Eugen Stan are sau nu calitatea de poliţist.
După ce procurorul de caz a primit răspunsul privindu-l pe Eugen Stan, Parchetul Judecătoriei Sectorului 5 a trimis cauza la Biroul Control Intern din cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei, ca să continue cercetările.
Parchetul General a preluat miercuri acest dosar de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5.
Eugen Stan este considerat suspect în nu mai puțin de 15 cazuri de agresiune sexuală.