Parchetul general, reacție în scandalul privind anchetarea OUG 13: Procurorul are obligaţia de a asigura, pe bază de probe, aflarea adevărului

Parchetul general, reacție în scandalul privind anchetarea OUG 13: Procurorul are obligaţia de a asigura, pe bază de probe, aflarea adevărului
Foto: Universul Juridic

După DNA, a venit rândul Parchetului general să vină cu precizări în legătură cu ancheta ce vizează adoptarea controversatei Ordonanțe 13.

”Cauza se află pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, investigația este în curs și privește următoarele fapte prevăzute de legea penală: sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, fals intelectual”, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

Dosarul a fost înregistrat ca urmare a declinării acestuia de către DNA, instituție care fusese învestită cu o cauză privind săvârșirea faptelor de favorizare a infractorului, prezentare cu rea credință de date inexacte Parlamentului sau Președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, sustragere sau distrugerea de înscrisuri sau probe și fals intelectual.

”Potrivit dispozițiilor legale, procurorul are obligaţia de a asigura, pe bază de probe, aflarea adevărului cu privire la faptele şi împrejurările cauzei pe care a fost investit să o soluționeze, controlul asupra actelor și măsurilor dispuse de către procuror fiind realizat de către instanța de judecată”, se mai arată în comunicat.

La rândul ei, DNA a transmis un comunicat prin care a prezentat argumentele ce demonstrează că anchetarea Ordonanței 13 este legală. (Detalii AICI)

Reacțiile vin în contextul în care, duminică seară, Ministrul Justiției a declarat că va avea zilele următoare o discuţie cu Augustin Lazăr şi, separat, cu Laura Codruţa Kovesi despre ancheta privind OUG 13 și că nu exclude o demisie a celor doi până atunci.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`