Parchetul General a preluat dosarul privind tragedia din Retezat (VIDEO)

Parchetul General a preluat dosarul privind tragedia din Retezat (VIDEO)

Parchetul General a preluat dosarul privind moartea celor doi copii alpiniști în avalanșa din Munții Retezat, informează Digi24.

”Este un caz complex și avem procurori specializați. Presupune cunoștințe de specialitate, avem procurori specializați la nivelul secției de urmărire penală”, a declarat Augustin Lazăr, procurorul general al României.

"În cursul zilei de astăzi, 25 aprilie 2017, la Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, s-a înregistrat dosarul penal având ca având ca obiect moartea a doi copii în urma avalanşei din Munţii Retezat. Cauza a fost preluată de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Haţeg, având în vedere complexitatea actelor de urmărire penală. Cercetările în cauză se efectuează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat următoarea situaţie de fapt: În data de 22 aprilie 2017, în jurul orei 07.30, un grup de persoane a plecat de la o cabană situată în Munţii Retezat, cu intenţia de a se deplasa pe Vârful Peleaga. Ca urmare a avalanşei ce s-a produs pe raza comunei Sălaşu de Sus, două dintre persoane, ambele minore, au decedat", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Parchetul General a preluat dosarul privind tragedia din Retezat

#DIRECT_ONE_4nvnfe#

Procurorii din Haţeg, care au audiat deja şase persoane în dosarul de ucidere din culpă in rem, au oprit audierile. Până acum au dat declaraţii patru alpinişti, o femeie din grupul surprins de avalanşă şi proprietarul cabanei la care au stat cei doi copii.

Doi adolescenţi de 12 şi 13 ani şi-au pierdut viaţa, iar cinci persoane au fost rănite în urma unei avalanşei care s-a produs sâmbătă, la circa 2.000 de metri altitudine, în munții Retezat. Cei doi alpiniști uciși, Dor Geta Popescu și Erik Gulacsi, erau printre cei mai buni din România, cu numeroase recorduri mondiale şi europene la activ. Medicii legiști au concluzionat că dacă ar fi avut casca de protecție, cei doi copii ar fi avut șanse mari de supraviețuire.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`