Papa Francisc, votat în unanimitate membru al Academiei Române: Ar putea deveni coleg cu Ecaterina Andronescu

Papa Francisc, votat în unanimitate membru al Academiei Române: Ar putea deveni coleg cu Ecaterina Andronescu

Academia Română a anunțat, vineri, că Papa Francisc a fost votat în unanimitate pentru un loc de membru de onoareal forului. Acestă distincție a fost acordată, susține Academia, pentru întregarea carieră a Suveranului Pontif și pentru mesajele pe care le promovează.

“Având în vedere personalitatea teologică de talie mondială a Papei Francisc, exemplara sa dăruire în slujba oamenilor care caută un sens al vieţii, o cale a păcii şi a reconcilierii, subliniind preferinţa sa de a-i ajuta în primul rând pe cei săraci şi marginalizaţi; de asemenea, ţinând cont de meritele sale deosebite în uşurarea suferinţei oamenilor refugiaţi, persecutaţi, victime ale războaielor, calamităţilor naturale şi ale violenţelor; în fine, preţuind prietenia sa faţă de poporul român şi îmbrăţişând iniţiativele sale menite să ducă la refacerea unităţii creştine, prin susţinerea dialogului ecumenic între catolicii şi ortodocşii din ţara noastră, Prezidiul Academiei Române propune alegerea Sanctităţii Sale ca membru de onoare al Academiei Române”, se arată într-un comunicat al Academiei Române.

În cadrul Academiei Române, Papa Francisc ar putea deveni "coleg" cu senatorul PSD, Ecaterina Andronescu. B1.ro a scris în urmă cu o săptămână cum fosta ministră de la Educație se folosește de statutul de parlamentar pentru a-și croi drum spre Academia Română, aceasta depunând o inițiativă de legeprin care își pregătește covorul roșu de intrare în acest for. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`