Presa spaniolă: Papa Francisc va vizita România în mai 2019

Presa spaniolă: Papa Francisc va vizita România în mai 2019

Papa Francisc ar putea vizita România în mai 2019, potrivit site-ului spaniol periodistadigital.com.

Programul călătoriilor pe care Suveranul Pontif le va face anul viitor este în curs de finalizare, până acum fiind confirmate deplasările acestuia în Panama, în ianuarie 2019, cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului, în Japonia și Mozambic. În cazul ultimelor două vizite nu au fost anunțate deocamdată datele la care vor avea loc.

În acest context, sursa citată precizează că Papa Francisc va vizita România și Bulgaria în 2019, la începutul lunii mai.

”Jorge Bergoglio va transmite în cele două țări din estul Europei un important mesaj de deschidere ecumenică. În Bulgaria procentul ortodocșilor este de aproximativ 82% din populație, în timp ce în România, 87% dintre cetățeni sunt ortodocși”, arată periodistadigital.com.

Pe de altă parte, catolicismul este ”a doua religie în România (5%), în timp ce în Bulgaria al doilea cel mai important grup din punctul de vedere al religiei este reprezentat musulmani, catolici fiind 0,6% dintre locuitori”, notează jurnaliștii spanioli.

Fără a fi anunțată o dată clară sau un traseu al vizitei, sursa citată precizează că este de așteptat ca Suveranul Pontif să ajungă în cele două țări în primele două săptămâni ale lunii mai și să meargă la București, Sofia și Plovdiv.

În mai 1999, Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat România, fiind primul papă care a vizitat o țară majoritar ortodoxă de la Marea Schismă care a dus la separarea dintre Biserica Catolică și cea Ortodoxă, în 1054. De asemenea, în 2002, Papa Ioan Paul al II-lea a mers pentru trei zile în Bulgaria.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)