Papa Francisc a oficiat slujba de beatificare a șapte episcopi greco-catolici martiri, pe Câmpia Libertăţii din Blaj: IMAGINI IMPRESIONANTE din capitala catolicismului românesc (FOTO, VIDEO)

Papa Francisc a oficiat slujba de beatificare a șapte episcopi greco-catolici martiri, pe Câmpia Libertăţii din Blaj: IMAGINI IMPRESIONANTE din capitala catolicismului românesc (FOTO, VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 14.10Peste 120.000 de pelerini au fost prezenți la slujba oficiată de Papa Francisc pe Câmpia libertății de la Blaj, potrivit datelorComitetului Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019”.

UPDATE 13.30 Slujba de la Blaj s-a încheiat. Papa Francisc va urca din nou în Papamobil cu care va trece prin mulțime. De aici, Sfântul Părinte va merge să viziteze o comunitate de romi din Blaj.

UPDATE 13.20Papa Francisc a rostit rugăciunea „Regina Coeli”, care, în mod normal este rostită la Vatican. Cum Suveranul Pontif se află în România, momentul rugăciunii a fost transmis în direct pe ecrane în Piața Sfântul Petru de la Vatican.

UPDATE 13.10Papa Francisc a sfințit icoana celor șapte fericiți, epicopii-martiri beatificați la Blaj. Este vorba despre Valeriu Traian Frenţiu, Vasile Aftenie, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu şi Iuliu Hossu.

Cei șapte fericiți for fi înscriși de acum în calendarul sfinților.

Papa Francisc va primi o cutie de argint cu moaștele celor șapte episcopi-martiri beatificați și o icoană a acestora.

UPDATE 12.30 Mulțimea adunată la Blaj rostește Crezul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

UPDATE 12.00Papa Francisc a susținut o predică, după care toată lumea a păstrat un moment de reculegere.

UPDATE 11.50 Slujba debeatificare a celorşapte episcopi greco-catolici s-a încheiat. Începe Sfânta Liturghie,prezidată de Suveranul Pontif. În timpul Sfintei Liturghii, Suveranul Pontif i-a pomenit pecei șapte episcopi martiri.

UPDATE 11.15A început slujba de beatificare a celorşapte episcopi greco-catolici care au murit în urma prigoanei regimului comunist.

UPDATE 10.50 Papa Francisc a ajuns la Blaj cu Papamobilul. Aproximativ 100.000 de pelerini se află pe Câmpia Libertății. La sosirea la Blaj, Suveranul Pontifau strigat în cor: Vivat Papa!

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Foto:Inquam Photos / Octav Ganea

Foto:Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 10.30 Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Blaj împreună cu Prima Doamnă, Carmen Iohannis. La Blaj se află și Majestatea Sa, Margareta, Custodele Coroanei, precum și premierul Viorica Dăncilă împreună cu câțiva membrii ai Guvernului. (Detalii AICI)

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Papa Francisc îşi încheie pelerinajul în România. Duminică, Suveranul Pontif merge la Blaj acolo unde vor avea loc şi momentele culminante ale periplului Sfântului Părinte prin ţara noastră. Papa Francisc va beatifica, pe Câmpia Libertăţii, şapte episcopi greco-catolici care au murit în urma prigoanei regimului comunist. Mii de pelerini au ajuns deja la Blaj pentru a asista la slujba oficiată de Suveranul Pontif.

La ora transmiterii acestei ştiri, Papa Francisc a ajuns cu avionul la Sibiu și se îndreaptă spre Blaj.

Blajul este punctul în care Papa îşi va termina periplul prin România, un adevărat pelerinaj în care a fost primit de sute de mii de oameni, fie ei catolici, ortodocşi, protestanţi, români sau veniţi de la mii de kilometri depărtare.

Peste 100.000 de oameni sunt aşteptaţi pe Câmpia Libertăţii unde are loc slujba de beatificare a celor şapte episcopi greco-catolici morţi în urma prigoanei din închisorile comuniste.

Patru dintre episcopii ce vor fi beatificaţi duminică, Valeriu Traian Frenţiu, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu şi Alexandru Rusu, au murit în închisorile din Sighet şi Gherla. Mormintele acestora au rămas necunoscute, osemintele lor neputând fi identificate, nici până azi. Ceilalţi trei, supravieţuitori ai Sighetului, Vasile Aftenie, Ioan Bălan şi Iuliu Hossu, au fost îngropaţi, sub supravegherea Securităţii, în Cimitirul Bellu din Bucureşti.

La evenimentul istoric de la Blaj va fi prezent şi preşedintele României, Klaus Iohannis. Acesta se va deplasa şi pe Aeroportul din Sibiu, unde va avea loc ceremonia de plecare din România a Suveranului Pontif.

La finalul vizitei la Blaj, Sanctitatea Sa va avea o întâlnire cu comunitatea romă din localitate şi va susţine un discurs.

Papa Francisc îşi va încheia vizita de trei zile în România duminică după-amiază, pe aeroportul din Sibiu.

Foto:Inquam Photos / Octav Ganea

Foto:Inquam Photos / Octav Ganea

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)