Papa a ajuns în Indonezia, prima oprire din cel mai lung turneu al papalității sale

Papa a ajuns în Indonezia, prima oprire din cel mai lung turneu al papalității sale
Sursa Foto: Hepta/ Nathan Denette/CP/ABACAPRESS.COMv

Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani, a aterizat marți în Indonezia, o țară cu majoritate musulmană, pentru o vizită dominată de discuții despre legăturile inter-religioase, la începutul unui turneu ambițios din patru șări, care va fi cel mai lung din papalitatea sa, arată The Guardian.

Catolicii reprezintă mai puțin de 3% din populația Indoneziei

Pontiful a părăsit Roma luni după-amiază și a aterizat la Jakarta chiar înainte de prânz, ora Indoneziei, prima oprire dintr-o călătorie de 12 zile care va viza și Papua Noua Guinee, Timorul de Est și Singapore.

Acoperind aproximativ 32.000 km, turul – cel mai lung și cel mai îndepărtat din cei 11 ani ai săi de conducere a bisericii catolice din întreaga lume – va testa sănătatea din ce în ce mai fragilă a lui Francisc. În ultimele săptămâni, pontiful a apărut bine dispus.

Catolicii reprezintă mai puțin de 3% din populația Indoneziei, sau aproximativ opt milioane de oameni, în comparație cu cei 87%, sau 242 de milioane, care sunt musulmani.

În țara oficial seculară, catolicismul este una dintre șase religii sau confesiuni recunoscute oficial, inclusiv protestantismul, budismul, hinduismul și confucianismul.

Un panou care declară „Bun venit Papa Francisc” a fost instalat în centrul Jakartei, în timp ce guvernul a comandat o ștampilă specială în onoarea sa. Ministerul afacerilor religioase al țării a salutat vizita ca un simbol al diversității religioase a Indoneziei.

„Este foarte important pentru a transmite un mesaj și a arăta lumii că armonia religioasă în Indonezia este garantată”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al ministerului, Sunanto, potrivit agenției de presă de stat Antara.

Papa va împlini 88 de ani în curând

Este a treia vizită papală în Indonezia, un arhipelag de 17.500 de insule, după Paul al VI-lea în 1970 și Ioan Paul al II-lea în 1989.
Francisc se va întâlni cu președintele în funcție, Joko Widodo, în timpul vizitei sale și va avea întâlniri cu tineri, diplomați și clerici.

El va prezida, de asemenea, o liturghie pe un stadion cu 80.000 de locuri, unul dintre numeroasele astfel de evenimente din timpul turneului, cea de-a 45-a călătorie în străinătate a papalității sale.

Planificată inițial pentru 2020, dar amânată din cauza pandemiei de Covid, vizita are loc cu trei luni înainte de a împlini 88 de ani.
Papa a ajuns să folosească în mod obișnuit un scaun cu rotile pentru a se deplasa, a suferit o operație de hernie în 2023 și a fost afectat de probleme respiratorii.

El nu a mai călătorit în străinătate de când a vizitat Marsilia, în Franța, în septembrie 2023, după ce a anulat o intervenție planificată la discuțiile ONU privind clima din Dubai două luni mai târziu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:10 - Pâmântul va avea o nouă lună. Cum va putea fi văzut asteroidul și cât timp va sta în orbita planetei noastre
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”