Pandemia de coronavirus. Când se vor redeschide bisericile

Pandemia de coronavirus. Când se vor redeschide bisericile
Foto: Facebook

Începând cu data de 15 iunie, românii trec în a treia etapă de relaxare a restricțiilor. Potrivit măsurilor propuse de către CNSU, începând de luni se numără reluarea activităţii de către centrele comerciale, ecepție făcând restaurantele, cafenele, cinematografele și locurile de joacă pentru copii. Redeschiderea centrelor balneare, a piscinelor în aer liber și a sălilor de fitness.

Românii se pot bucura de o nouă serie de măsuri de relaxare începând de astăzi, însă este recomandat să nu uite nici de măsurile de distanțare socială și de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Unitățile menționate mai sus vor fi nevoite, la rândul lor, să respecte normele de prevenire a infectării.

Pe lângă acestea, începând cu data de 15 iunie se vor putea organiza evenimente cu un număr mai mare de persoane, astfel: 20 de persoane în cazul evenimentelor private, organizate în spații închise și maxim 50 de persoane pentru cele organizate în exterior. Tot astăzi se redeschid și loteriile din țară.

Cu toate acestea, reluarea slujbelor în interiorul bisericilor nu se numără printre măsurile anunțate. Asta deși Patriarhia Română a transmis că slujbele în interiorul lăcașurilor de cult ar trebui reluate, după data de 15 iunie, când Guvernul își asumă noi măsuri de relaxare a restricțiilor.

Ce spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre reluarea slujbelor în biserici după 15 iunie, așa cum a solicitat BOR

În acest context, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a reacționat și a preciat că această măsură nu se va aplica începând cu data de 15 iunie, având în vedere evoluția pandemiei de COVID-19 în ulticmele zile. Pe de altă parte ministrul Sănătății a precizat că astfel de decizie va fi luată în măsura în care va scădea transmiterea comunitară, dar nu mai devreme de 1 iulie.

“Nu mai devreme de 1 iulie, atât timp cât încă nu avem obiectivată o scădere a transmiterii în societate”, a declarat Nelu Tătaru, vineri, întrebat despre solicitarea Patriarhiei române de reluare a slujbelor în interiorul bisericii.

Anunțul premierului Ludovic Orban despre redeschiderea bisericilor

La rândul său premierul Ludovic Orban a spus, duminică seara, că a discutat cu Patriarhul despre redeschiderea bisericilor, și că această decizie va trebui luată în momentul în care răspândirea noului coronavirus va fi la nivel minim

„Am discutat în zona religioasă cu Prefericitul Patriarh și cu alți lideri religioși. Le-am spus că vom deschide la un moment dat, că e important pentru oameni, dar această decizie trebuie luată cu precauție maximă și când extinderea virusului e foarte scăzut. La biserică e spațiu închis, în care oamenii stau aproape.

Nu poți să te duci cu jandarmii să verifici dacă e respectată distanțarea fizică. E și o chestie de autoreglementare a Bisericii”, a spus premierul, la B1 Tv.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”