Pandemia de coronavirus a ajuns în 192 de țări. Cum arată situația în lume și ce măsuri iau autoritățile. UPDATE în timp real

Pandemia de coronavirus a ajuns în 192 de țări. Cum arată situația în lume și ce măsuri iau autoritățile. UPDATE în timp real
Foto: pixabay.com

UPDATE: Guvernul de la Berlin va prelua, dacă va fi necesar, participaţii la companiile germane care se confruntă cu dificultăţi majore cauzate de pandemia de coronavirus (COVID-19), dar nu va anunţa asta anticipat. (Detalii AICI)

UPDATE: Premierul francez Edouard Philippe a anunțat noi restricții pentru lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Astfel, Franța limitează ieșirile la maxim 1 kilometru de domiciliu, timp de maxim o oră, o singură dată pe zi. (Detalii AICI)

UPDATE: Răspândirea virusului începe să arate o tedință cu cicluri de erupție de 4-8 săptămâni (Detalii AICI)

UPDATE: Autoritățile din Madrid au luat decizia folosirii spațiilor unui centru comercial ca loc de depozitare a trupurilor neînsuflețite, informeazăEl Pais. Este vorba despre Palacio de Hielo din Capitala spaniolă, un centru comercial în care se află magazine, săli de cinema, dar și un patinoar de 1.800 de metri pătrați. Astfel, clădirea este dotat cu facilitățile necesare pentru a asigura temperaturile scăzute la care pot fi depozitate cadavrele. (Detalii AICI)

UPDATE:Consiliul General al Medicilor Stomatologi dinSpaniaface apel la responsabilitatea și profesionalismul dentiștilor din întreaga țară pentru a face față crizei generate de pandemia de coronavirus. Asta în condițiile în care printre măsurile luate prin declararea stării de urgență nu se numără și închiderea centrelor sanitare, categorie din care fac parte și clinicile stomatologice. (Detalii AICI)

UPDATE: Organizaţia Mondială a Sănătăţii a estimat luni că pandemia de coronavirus ”se accelerează” dar traiectoria ei poate fi modificată. (Detalii AICI)

UPDATE:O nouă zi neagră înItalia. 602 persoane au murit în ultimele 24 de ore în Peninsulă din cauza noului coronavirus, bilanțul deceselor ajungând astfel la 6.078. (Detalii AICI)

UPDATE: Ministerul Sănătăţii din Israel a lansat o aplicaţie pentru telefonul mobil care avertizează atunci când cineva se apropie de zona prin care a trecut o persoană infectată cu noul coronavirus. (Detalii AICI)

UPDATE:Autoritățile dinDanemarcaau anunțat, luni, prelungirea până la 13 aprilie a măsurilor de izolare, impuse în încercarea de a limita răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus, informează Reuters, citând o declarație a prim-ministrului Mette Frederiksen. (Detalii AICI)

UPDATE:În lupta cu pandemia de coronavirus,Austriaîşi mobilizează rezerviştii pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial. (Detalii AICI)

UPDATE: Patru grupuri independente de cercetare din SUA, Australia și China sugerează că Covid-19 ar putea deveni o epidemie sezonieră, cele mai mari focare până acum fiind în zone cu sezoane reci și secetoase. (Detalii AICI)

UPDATE:Primul test de Covid-19 facut cancelarului Angela Merkel a ieșit negativ. (Detalii AICI)

UPDATE: Ministerul Apărării Naționale a demarat măsurile necesare pentru suplimentarea numărului de posturi din sistemul medico-militar, în contextul eforturilor întreprinse de autoritățile publice pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus. (Detalii AICI)

UPDATE: Papa Francisc și-a anulat o vizită în Malta, prevăzută pentru data de 31 mai, din cauza pandemiei de coronavirus. (Detalii AICI)

UPDATE: Un producător de pastile din Zeewolde, Olanda, a fost plasat sâmbătă sub securitatea poliției 24 de ore din 24. Compania Ace, condusă de Will Jan Popma, produce clorochină, un medicament vechi pentru malarie, care a avut un efect pozitiv asupra mai multor pacienți cu COVID-19. (Detalii AICI)

UPDATE:Premierul rus Mihail Mișustin le-a oferit autorităților, luni, un termen de cinci zile pentru dezvoltarea unui sistem de urmărire a oamenilor care au intrat în contact cu orice persoană infectată cu noul coronavirus, prin folosirea datelor de geolocalizare de pe telefonul mobil, relatează Reuters.(Detalii AICI)

UPDATE: Pandemia de coronavirus se răspândește tot mai rapid și în SUA, unde numărul infecțiilor a ajuns la 35.244, iar numărul deceselor a urcat la 471. În acest context președintele american Donald Trump a decis trimiterea trupelor Gărzii Naționale în cele trei state care au fost cel mai grav lovite de COVID-19, anume New York, California și Washington, anunță bbc.com. (Deatlii AICI)

UPDATE:Un număr de 462 de persoane și-au găsit sfârșitul înSpaniadupă contaminarea cu noul coronavirus, doar în ultimele 24 de ore, astfel că bilanțul deceselor a urcat la 2.182, anunță El Pais. (Detalii AICI)

UPDATE:Bursele europene au înregistrat un nou declin luni după ce mai multe ţări au extins măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului, Italia interzicând chiar şi deplasările interne. (Detalii AICI)

UPDATE:Grupul de Comunicare Strategică anunță, luni, al cincilea deces din cauza Covid-19, pe teritoriul României. Este vorba despre un bărbat de 71 de ani din Suceava. (Detalii AICI)

UPDATE:Extinderea cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus în afara Chinei și apariția unor noi focare ale pandemiei în statele occidentale, care par scăpate de sub control, a declanșat o cursă contracronometru pentru depistarea unui tratament eficient în tratarea infecțiilor ce au cauzat deja, la nivel modial, moartea a peste 14.000 de persoane și îmbolnăvirea altor 340.000. (Detalii AICI)

UPDATE:Partidul Social Democrat (PSD) vrea ca și firmele cu mai puțin de trei angajați, PFA-urile și marii contributori care și-au trimis angajații în șomaj tehnic să poată beneficia de sprijin guvernamental. (Detalii AICI)

UPDATE:Extinderea cazurilor de infectări cu noul coronavirus în România i-afăcut pe mulți să se întrebe cât de pregătit este sistemul sanitar să facă față unei crize similare cu situația întâlnită deja în state occidentale, precum Italiasau Spania. (Detalii AICI)

UPDATE:Pentru că dezastrul a atins cote alarmante în Italia, iar oamenii caută explicații pertinente, toată lumea se uită în urmă. Astfel, în ceea ce privește Bergamo– unul dintre cele mai afectate orașe din Italia și poate chiar din lume, un medic imunolog susține că partida dintre Atalanta și Valencia, din optimile UEFA Champions League, ar fi putut reprezenta „declanșatorul” pandemiei devastatoare. (Detalii AICI)

UPDATE:Ministrul Educației, Monica Anisie, a precizat, luni, pentru B1 TV căeste exlus scenariul înghețării anului școlar din cauza pandemiei de coronavirus.(Detalii AICI)

UPDATE:Autoritățile române au anunțat, luni, un al patrulea deces înregistrat la nivel național în urma infectării cu noul coronavirus. (Detalii AICI)

UPDATE:Pandemia de COVID-19 va continua să creeze probleme la nivel global, fie până când un vaccin va fi disponibil într-un număr suficient de doze, fie până la găsirea unui tratament sigur și eficient, este concluzia unui grup de cercetători universitari dinItalia, țara cu cele mai multe decese survenite în urma infectării cu noul coronavirus. (Detalii AICI)

UPDATE:Un expert chinez în boli în infecțioase a afirmat că Europatrebuie să renunțe la gândul că pandemia de COVID-19 se va încheia în curând, și să se pregătească pentru o luptă ce ar putea dura până la doi ani, scrie South China Morning Post. (Detalii AICI)

UPDATE:În Hong Kong numărul de cazuri confirmate de COVID-19 a crescut din nou, iar astfel s-a reimpius carantina parțială, pentru a combate un „al doilea val” al pandemiei, relatează FT. (Detalii AICI)

UPDATE:Premierul Ludovic Orban va fi supus luni unui al doilea test pentru noul coronavirus. Dacă evaluarea medicală relevă un rezultat negativ, prim-ministrul își va încheia perioada de izolare de 14 zile. (Detalii AICI)

UPDATE:Autoritățile locale din Brăila sunt revoltate din cauza propunerii Direcției de Sănătate Publică Galați, la solicitarea Ministerului Sănătății privind transferul pacienților infectați cu COVID-19 din Galați la Brăila. (Detalii AICI)

UPDATE: Canadaa devenit prima țară ce va boicota Jocurile Olimpicede la Tokyo pe fondul pandemiei de COVID-19, în timp ce Australia a transmis lotului său să se pregătească pentru mutarea concursului în 2021, iar Japonia și Comitetul Olimpic Internațional au dat în premieră semne că sunt gata să amâne competiția. (Detalii AICI)

UPDATE:Primarul democrat al New York-ului, Bill de Blasio, a transmis duminică seara un avertisment privind extinderea infecțiilor cu noul coronavirus în următoarele zile, precizând că situația se va înrăutăți. (Detalii AICI)

UPDATE:Un studiu de amploare, ce va include 800 de pacienți infectați cu noul coronavirus și care viează efectele clorochinei în tratarea maladiei, a fost autorizat de autorități în Franța. Asta în condițiile în care, în ultimele săptămâni a circulat ipoteza potrivit căreia clorochina este un remediu miracol în tratarea bolnavilor care suferă de COVID-19. (Detalii AICI)

UPDATE:Retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin închide temporar, începând de luni, toate magazinele din România, în contextul răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și al măsurilor anunțate de autorități, devenind astfel primul retailer de bricolaj care decide sistarea vânzărilor în magazinele fizice. (Detalii AICI)

UPDATE:Un expert chinez În boli în infecțioase a afirmat că Europa trebuie să renunțe la gândul că pandemia de COVID-19 se va încheia în curând, și să se pregătească pentru o luptă ce ar putea dura până la doi ani. (Detalii AICI)

UPDATE:Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va participa luni la reuniunea informală a miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene, care va include discuții privind răspunsul internațional la pandemia Covid-19. (Detalii AICI)

UPDATE:Medicul israelian Gai Peleg a declarat televiziunii israeliene că în nordul Italiei au fost transmise ordine potrivit cărora persoanele de peste 60 de ani infectate cu noul coronavirus nu vor mai avea acces la aparatele respiratorii, în condițiile în care rata deceselor în rândul acestora este foarte mare. (Detalii AICI)

oul coronavirus a omorât deja peste 14.000 de persoane, îmbolnăvind alte aproape 340.000. Practic, până în acest moment, pandemia de COVID-19 a ajuns în 192 de țări și teritorii.

La nivel european, Italia este de depare cea mai afectată țară, cu zile la rând în care a înregistrat sute de decese. Spre exemplu, doar duminică autoritățile italiene raportau peste 5.500 de cazuri noi și 651 de persoane care și-au găsit sfârșitul în urma infectării cu COVID-19.

Totul, în ciuda măsurilor draconice luate de autorități pentru a preveni răspândirea bolii.Italiaa devenit epicentrul pandemiei de coronavirus în Europa.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, premierul italian Giuseppe Conte a anunțatcăva fi oprită orice activitate de producție care nu este indispensabilă pentru garantarea aprovizionării cetățenilor cu bunuri esențiale. Această nouă măsură restrictivă, valabilă până pe 3 aprilie.

Spania, o altă țară europeană cu o comunitate impresionantă de români, este la rândul său marcată de pandemie, iar numărul deceselor a ajuns la 1.720, cu 394 de morți doar duminică. Cu cele aproape 3.700 de duminică, autoritățile spaniole au ajuns la peste 28.500 de cazuri de infectare.

România nu a fost nici ea ferită. Deși proporțiile sunt mult mai mici aici, autoritățile române au depistat și ele 433 de persoane cu noul coronavirus. Dintre acestea, 64 au fost declarate vindecate și externate, dar trei dintre ele au decedat în urma îmbolnăvirii.

Mai mult decât atât, în afara granițelor, opt români au murit din cauza COVID-19: șapte în Italia și unul în Franța. Un număr de 43 de români din diaspora sunt infectați cu noul virus.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`