Până la finalul lunii aprilie ar trebui să știm dacă s-a făcut dragaj de adâncire pe canalul Bâstroe, susține Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor

Până la finalul lunii aprilie ar trebui să știm dacă s-a făcut dragaj de adâncire pe canalul Bâstroe, susține Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor

Măsurătorile pe al doilea pachet acceptat de partea ucraineană, care include și canalul Bâstroe, se vor încheia sâmbătă, a anunțat Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, la emisiunea „În fața ta”, de la Digi24.

Când se vor finaliza concluziile privind măsurătorile pe canalul Bâstroe

Acesta a precizat că până la finalul lunii aprilie ar trebui să se cunoască dacă s-a făcut doar dragaj de adâncire, a declarat Ionel Scrioșteanu.

„Ucrainenii susțin că au făcut doar dragaj de întreținere, nu de adâncire, iar măsurătorile noastre vin să verifice. Acum specialiștii români sunt pe o navă ucraineană, iar până sâmbătă vor finaliza acest sector”, a declarat Ionel Scrioșteanu.

Potrivit acestuia ar trebui să avem rezultatele investigațiilor până la finalul lunii aprilie.  „Interpretarea datelor brute durează cam 10 zile, până la finalul lui aprilie ar trebui să știm.”

„Este greu să tragi concluzii din datele preliminare, e prematur să spun acum dacă s-a dragat sau nu. Am primit acces în toate zonele în care am solicitat, inclusiv pe alte brațe care nu-s nici Bâstroe, nici Chilia, inclusiv Solomonov, care e navigabil,” a precizat Ionel Scrioșteanu .

Acest al doilea pachet se efectuează cu o navă pusă la dispoziție de partea ucraineană, o navă care este, ca și dotare, similară cu navele pe care le-am folosit noi pe brațul Chilia și care are un soft identic cu cel folosit de noi, a precizat în urmă cu câteva zile pentru B1 TV Ionel Scrioșteanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`