Pacienții de la Spitalul Judeţean din Baia Mare primeau porții de mâncare înjumătățite. Anchetă pentru a se stabili ce s-a întâmplat cu banii ”economisiţi”

Pacienții de la Spitalul Judeţean din Baia Mare primeau porții de mâncare înjumătățite. Anchetă pentru a se stabili ce s-a întâmplat cu banii ”economisiţi”
Foto: facebook.com/www.spitaljbm.ro

O anchetă deschisă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, după ce în spaţiul public au apărut fotografii cu porțiile mici de mâncare pentru pacienți, a arătat că 60.000 de lei din bugetul pentru hrană nu au fost cheltuiți în acest scop. Urmează acum să se stabilească ce s-a întâmplat cu banii.

Porții înjumătățite de mâncare pentru pacienții Spitalului de Urgență din Baia Mare. Au fost deschise anchete

Imaginile cu porțiile mici pe care le primeau pacienții au circulat încă din luna ianuarie. Consiliului Judeţean a trimis Corpul de control la spital, iar acesta a descoperit, printre alte nereguli, și că porțiile de mâncare pentru pacienți erau înjumătățite.

De exemplu, bolnavii de cancer trebuiau să primească porții în valoare de 15 lei, dar primeau de doar 7 – 8 lei. Bolnavii de ulcer primeau porții de doar 3 lei, în loc de 10 lei, precizează Adevărul.

În plus, alimentele erau luate prin achiziție directă, fără licitație.

Spitalul a făcut astfel o ”economie” de 60.000 de lei doar în luna ianuarie, dar nu se știe ce s-a întâmplat cu acești bani. O a doua anchetă urmează să stabilească acest lucru.

Între timp, de la 1 martie a fost schimbat meniul pacienților, dar și managerul spitalului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`