Pacienții cu COVID-19, motiv de scandal la Brăila: Autoritățile locale revoltate după ce Ministerul Sănătății a anunțat că vrea să transfere pacienții infectați din Galați la Brăila

Pacienții cu COVID-19, motiv de scandal la Brăila: Autoritățile locale revoltate după ce Ministerul Sănătății a anunțat că vrea să transfere pacienții infectați din Galați la Brăila

Autoritățile locale din Brăila sunt revoltate din cauza propunerii Direcției de Sănătate Publică Galați, la solicitarea Ministerului Sănătății privind transferul pacienților infectați cu COVID-19 din Galați la Brăila.

Un document trimis spre analiză autorităților brăilene propune ca toți bolnavii și suspecții de COVID-19 tratați în acest moment în Galați să fie duși la Brăila, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, la Spitalul de Pneumoftiziologie şi la Spitalul de Psihiatrie Sf. Pantelimon. În schimb, județul Galați va prelua femeile cu probleme ginecologice şi gravidele confirmate cu COVID-19, dar și toți pacienții din Brăila care nu sunt infectați cu coronavirus, scrieexpressdedunare.ro.

Propunerea a stârnit controverse în județul Brăila. Printre cei care critică în termini duri propunerea se numără primarul orașului Brăila, Marian Dragomir, care a anunțat că va încerca să blocheze această initiative prin întocmirea mai multor adrese.

„NU PUTEM PERMITE ACEASTĂ BĂTAIE DE JOC!!! NU ADUCEȚI COVID 19 LA BRĂILA !!! Direcția de Sănătate Publică Galați PROPUNE: toți pacienții FĂRĂ COVID 19 din spitalele din Brăila să fie mutați în spitalele din Galați. Pacienții care sunt confirmați CU COVID 19 din Brăila și Galați să fie tratați DOAR LA BRĂILA !!! De ce nu și la Galați? De ce mutați bolnavii dintr-un județ în altul? Pentru că la Brăila, Prefectul și unii șefi de deconcentrate sunt SLUGI UMILE? Cei din alte județe sunt mai „șmecheri”? CÂND HOTĂRÂȚI DESTINELE BRĂILENILOR DE CE NU CHEMAȚI PRIMARUL ȘI FACEȚI ȘEDINȚE PE ASCUNS? Acestă propunere nu poate fi acceptată deoarece nu putem permite ca Brăila să se transforme în orașul COVID 19 în timp ce alte orașe „exportă” la noi acasă bolnavii infectați”, a scris, pe Facebook, primarul orașului Brăila, Marian Dragomir.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`