Încă 4 pacienți infectați cu coronavirus au murit. România a înregistrat 421 de decese de la debutul pandemiei de COVID-19

Încă 4 pacienți infectați cu coronavirus au murit. România a înregistrat 421 de decese de la debutul pandemiei de COVID-19
foto: Hepta.ro / Bestimage / ELYxandro Cegarra / Panoramic

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă, încă patru decese în rândul persoanelor confirmate cu infecție cu SARS-CoV-2din România. Astfel, de la debutul pandemiei de COVID-19, bilanțul victimelor a urcat la 421, iar ultimele fatalități se referă la pacienți din Sibiu, Neamț, Botoșani și Mehedinți. Tot astăzi, autoritățile au anunțat că alte351 de persoane au fost testate pozitiv pentru coronavirus,ducând totalul la 8.418 îmbolnăviri.Dacă 1.730 de pacienți au fost declarați vindecați și externați, în timp ce 248 rămân internați în secțiile de terapie intensivă din țară.

Încă 4 pacienți infectați cu coronavirus au murit. Bilanțul din România arată 421 de victime confirmate cu COVID-19

Decesul 418 vizează un bărbat de 64 de ani, din județul Sibiu, care a fost internat în 7 aprilie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. Probele pentru COVID-19 au fost recoltate în 8 aprilie, când avea să vină și rezultatul pozitiv. Bărbatul a decedat la spital, în 18 aprilie.Pacientul avea condiții medicale pre-existente: Boală cardiovasculară, HTA.

Decesul 419 se referă la o femeie de 73 de ani, din județul Neamț, care a fost internată în 6 aprilie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț. În 14 aprilie, ea avea să fie transferată la terapie intensivă (IOT/VM). Probele pentru COVID-19 au fost recoltate în 6 aprilie, iar infecția cu coronavirus a fost confirmată trei zile mai târziu, în 9 aprilie. Data decesului este 17 aprilie.Pacienta avea condiții medicale pre-existente: Boală renală cronică std III, infecție urinară, insuficiență venoasă cronică.

Decesul 420 implică un bărbat de 49 de ani, din județul Botoșani. În 28 martie, el a fost internat la Spitalul Clinic Județean „Mavromați” Botoșani, cu diagnosticul de ciroză hepatică decompensată – comă hepatică. În 9 aprilie, el avea să fie dus la ATI (IOT/VM). Probele au fost recoltate în 10 aprilie, respectiv validate în 13 aprilie. Decesul s-ar produs în 10 aprilie, chiar la spital. Pacientul avea condiții medicale pre-existente: Ciroză hepatică decompensată cu insuficiență hepatică cronică, hepatită virală C, trombocitopenie.

Decesul 421 se referă la un bărbat de 76 de ani, din județul Mehedinți, care a fost internat, între 4 și 8 aprilie, la Spitalul de Boli Infecțioase Drobeta Turnu Severin, cu diagnosticul de insuficiență hepato-renală, pleurezie în observație. În 13 aprilie el a fost reinternat în același spital, la secția de terapie intensivă, cu diagnosticul de pneumonie – insuficiență respiratorie. Probele au fost recoltate în 14 aprilie și validate o zi mai târziu, în 15 aprilie. Decesul a avut loc în 18 aprilie.Pacientul avea condiții medicale pre-existente: Insuficiență hepato-renală, insuficiență cardiacă, HTA, fibroză pulmonară.

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ CU VICTIMELECOVID-19DIN ROMÂNIA

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ A JUDEȚELOR DIN CARE PROVIN VICTIMELE

România, în plină stare de urgență

Președintele Klaus Iohannis a prelungit, marți, starea de urgență de pe întreg teritoriul României. Tot atunci, șeful statului a atras atenția că nu este momentul pentru relaxarea restricțiilor și a îndemnat la prudență.

„Am emis astăzi decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgență pe întregul teritoriu al României pentru a putea fi luate în continuare cele mai eficiente măsuri de combatere a epidemiei COVID-19.În pofida restricțiilor fără precedent adoptate de statele lumii, nu există semne certe ale unei eventuale încetiniri a ritmului evoluției pandemiei la nivel global. Dimpotrivă, numărul persoanelor infectate cucoronavirus, cât și numărul deceselor provocate de acesta cresc zilnic într-un ritm alert.Este absolut evident că ne luptăm cu o epidemie extrem de greu de controlat, chiar și în contextul adoptării încă de acum o lună a unor măsuri de distanțare socială fără precedent, prin instituirea stării de urgență. Cu siguranță că fără aceste măsuri de izolare ne-am fi confruntat cu o explozie a cazurilor imposibil de gestionat de sistemul nostru de sănătate.Este tocmai scenariul negru pe care, împreună cu Guvernul Orban și cu specialiștii din domeniul medical, ne-am propus încă de la primele semne ale epidemiei să îl evităm. Acțiunea fermă și timpurie salvează vieți și produce efecte pozitive în plafonarea curbei infecțiilor”, declara Klaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`