CORONAVIRUS | Pacientă de la Spitalul Sf. Ioan din Capitală, infectată cu COVID-19. 72 de cadre medicale, izolate

CORONAVIRUS | Pacientă de la Spitalul Sf. Ioan din Capitală, infectată cu COVID-19. 72 de cadre medicale, izolate
Foto: pixabay.com

Anchetă epidemiologică la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan, din Capitală, unde o pacientă a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. Femeia, în vârstă de 62 de ani, făcea dializă la secția de nefrologie a unității medicale, iar confirmarea infectării sale cu COVID-19 a venit, marți, 31 marite, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Femeia a fost transferată la Spitalul „Carol Davila”. Potrivit sursei citate, este vorba despre o pacientă asimptomatică.

În momentul în care aceasta realiza procedurile de dializă, în aceeași secție se afla un alt pacient care a fost, de asemenea, transferat la Spitalul ”Carol Davila”. În cazul său, rezultatul testului pentru COVID-19 a fost negativ.

Până la încheierea anchetei epidemiologice, 72 de cadre medicale de la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan au fost trimise în izolare. Totodată, conducerea unității medicale le-a transmis celor nouă medici rezidenți care lucrau pe secția de nefrologie că trebuie să rămână acasă.

Grupul de Comunicare Strategică mai precizează că personalul este asimptomatic și toate cadrele medicale urmează să fie testate.

La ora transmiterii acestei știri, în România au fost confirmate 2.245 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus. 82 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 au decedat.

Pe de altă parte 220 de persoane care inițial au fost testate pozitiv s-au vindecat și au fost externate din unitățile medicale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`