Pachețelul copiilor pentru școală. Ce ar trebui să conțină și ce trebuie să știm despre grăsimi

Pachețelul copiilor pentru școală. Ce ar trebui să conțină și ce trebuie să știm despre grăsimi
Sursa foto: Pixabay

Noul an școlar este pe punctul de a începe, iar pregătirea pachețelului va redeveni o preocupare pentru mulți dintre părinți, așa că este important să cunoaștem regulile alimentare pentru cei mici.

Grăsimile, pe primul loc în alimentația de bază a copiilor

Potrivit Pro TV, în cazul copiilor avem o altfel de reprezentare a alimentelor, în alimentația de bază, iar grăsimile sunt pe primul loc și ocupă circa 35% din aportul caloric.

Alimentația copiilor nu trebuie să fie una dietetică.

De exemplu, untul este cea mai bună grăsime din lapte, având vitamina A și vitamina D. Laptele nu trebuie să fie degresat – unul de 3,5% este benefic pentru copii.

Nu numai lactatele sunt importante când este vorba despre grăsimi, ci și cele de origine naturală, cum ar fi peștele.

Chiar și carnea de porc ar trebui introdusă pentru diversificarea alimentației, fiind foarte prietenoasă și făcând o chimie bună cu organismul. Nu are acizii grași din carnea de vită.

Sendivșul e perfect pentru pachețel

Sendivișul rămâne cel mai comod și mai echilibrat când este vorba despre pachețelul copiilor la școală, fiind mai bun decât orice produs ambalat, mai notează Pro TV.

Fructele sunt un desert optim. De exemplu, banana are minerale și acest amidon care ține de foame copilului – comparativ cu cantitatea mare de fructoză din mere, struguri și prune.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”
20:31 - Ce măsuri a luat Guvernul până acum în sprijinul comunităților afectate de inundații. Explicațiile lui Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării (VIDEO)
20:19 - A început „mica recalculare”. Marius Budăi a anunțat ce adeverinţe se iau în calcul. Ce detaliu important mai trebuie să știe pensionarii
20:07 - De unde a luat naștere expresia „ai carte, ai parte”? Foarte puțini români o folosesc în mod corect