Ouăle din Ucraine se vând aproape instant în magazinele din România. Care este prețul pe care îl plătește un român pentru un singur cofraj

Ouăle din Ucraine se vând aproape instant în magazinele din România. Care este prețul pe care îl plătește un român pentru un singur cofraj
Sursa foto simbol: Pixabay

Pe rafturile supermarketurilor din România au apărut ouă din Ucraina, care se vând cu doar 55 de bani per bucată. Un cofrag de 30 de ouă românești costă 22 de lei, cu aproape 30% mai mult decât prețul cu care se vinde un cofrag cu ouă din Ucraina.

Cum a fost primită vestea prețurilor ouălor din Ucraina

Informația conform căreia prețul ouălor din Ucraina ar fi mult mai mic decât cel cerut pe ouăle din România s-a viralizat rapid pe TikTok. La fel de rapid, au început să dispară și covrajele de ouă din Ucraina de pe rafturile magazinelor, conform Observator News.

„Pentru că am distrus zona de creştere porc, am distrus zona de ovine şi acum intrăm şi peste zona de pasăre. Imaginaţi-vă că şi magazinul respectiv şi-a pus un adaos comercial consistent vizavi de preţul ăsta de la raft, dar el este cu mult sub preţul ouălor româneşti”, a declarat Dragoş Frumosu, expert industria alimentară, pentru Observator News.

Crescătorii români de păsări cer ajutorul statului, întrucât susțin că nu pot concura cu prețuri atât de mici. În același timp, oficialii bulgari au făcut o solicitare către Consiliului Uniunii Europene pentru suspendarea importurilor.

„Preţul mi se pare îngrijorător de mic. Să ajungă din Ucraina până la noi, pe rafturi, la un preţ atât de mic nu este bună şi nu aduce niciu  beneficiu consumatorului final. Este mult sub preţul pieţei”, a declarat Vladimir Lăpădat, producător ouă, pentru Observator News.

Românii sunt sfătuiți să fie precauți în ceea ce privește consumul ouălor din Ucraina

Cumpărătorii preferă, de cele mai multe ori, produse care își au originea în România. Totuși, în contextul scumpirilor din ultima perioadă, majoritatea românilor o să aleagă să cumpere produsul mai ieftin.

Experții din industria alimentară trag un semnal de alarmă asupra posibilelor afecțiuni care ar putea rezulta în urma consumului de ouă din Ucraina. Și fermierii români sunt de părere că marfa care este importată din Ucraina ar trebui să fie supusă unor analize pentru a se determina dacă produsele sunt sau nu contaminate.

„Lucrurile sunt necontrolate. Nici nu ştim calitatea acestor ouă şi nici nu ştim cu ce sunt hrănite găinile în Ucraina, care produc aceste ouă. Din Ucraina, nu cred că se verifică ceva, chiar dacă instituţiile statului ne spun lucrul ăsta”, a declarat Dragoş Frumosu, expert industria alimentară, pentru Observator News.

Ministrul Agriculturii nu a dorit să comenteze situația.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:32 - Sora lui Kim Jong Un a criticat prezența unui submarin nuclear american în portul din Busan. Consideră că este o ambiție de „de a-şi arăta forţa şi de a spori ameninţarea”
23:26 - Rareș Bogdan: Ciolacu minte pentru că îi este frică de baronii PSD care l-au luat captiv. PSD vrea toată puterea și este un pericol mortal pentru România
23:14 - Mihai Daraban (CCIR): Cel mai bun sondaj de opinie în rândul consumatorului este cifra de la import. INS ar trebui să fie mult mai deschis pieței (VIDEO)
23:10 - Patru bărbați suspectați că ar fi distribuit ilegal conținut pe internet au fost duși la audieri. Ar fi piratat transmisiuni ale posturilor de televiziune și alte platformelor de streaming
23:02 - O femeie din Bistrița-Năsăud a fost tâlhărită și aruncată din mașină de către șoferul care o luase la ocazie. Bărbatul a fost prins de polițiști
22:49 - Mihai Daraban (CCIR): Un brand românesc cu valoare adăugată mare nu prea avem. Acesta este păcatul țărilor foste comuniste, care dintr-o anumită relaxare au devenit subcontractori la marile concerne vest-europene (VIDEO)
22:39 - Cum poți să începi să economisești bani în fiecare lună fără să renunți la lucrurile care îți plac
22:24 - Marcel Ciolacu, despre captura record de cocaină: Un semnal important pentru a descuraja traficul de droguri. Veți avea un sprijin permanent din partea Guvernului în promovarea acțiunilor și politicilor antidrog
22:08 - Cele cinci beneficii ascunse ale cojilor de lămâie. În ce moduri pot fi folosite
22:03 - Kelemen Hunor, despre relația cu Viktor Orban: Este una corectă, bună. Dacă se schimbă ceva, vă anunț