OTRAVA DIN FARFURIE! Alimentul TOXIC consumat de toți românii! Nimeni nu se aștepta la asta
Asociația Pro Consumatori (APC) a analizat 20 de sortimente de măsline comercializate în sistem vrac sau ambalate în recipiente din sticlă sau tablă.
În cele 20 de produse analizate s-au identificat 9 tipuri de aditivi alimentari, după cum urmează: acid citric, acid lactic, acid ascorbic, alginat de sodiu, glutamat de sodiu, lactat feros, sorbat de potasiu, benzoat de sodiu și gluconatul feros.
În ceea ce privește prezența aditivilor de mai sus în sortimentele de măsline analizate, situația se prezintă astfel:
65% din sortimentele de măsline analizate conțin acid lactic;
60% din sortimentele de măsline analizate conțin acid citric;
45% din sortimentele de măsline analizate conțin acid ascorbic;
35% din sortimentele de măsline analizate conțin gluconat feros;
20% din sortimentele de măsline analizate conțin alginat de sodiu;
15% din sortimentele de măsline analizate conțin glutamat de sodiu;
5% din sortimentele de măsline analizate conțin lactat feros;
5% din sortimentele de măsline analizate conțin sorbat de potasiu;
5% din sortimentele de măsline analizate conțin benzoat de sodiu.