Organizatori şi participanţi la nunţi şi botezuri, amendaţi de poliţiştii din Olt

Organizatori şi participanţi la nunţi şi botezuri, amendaţi de poliţiştii din Olt
Foto: Poliția Română / Facebook

Măsurile luate în contextul pandemiei de COVID-19 au fost încălcate în weekend, în județul Olt, unde mai mulţi organizatori şi participanţi la nunţi şi botezuri desfăşurate în municipiile Slatina şi Caracal au fost sancţionaţi de poliţişti pentru nerespectarea restricţiilor ce vizează limitarea răspândirii virusului. Amenzile date de autorități au însumat 22.500 de lei, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

În municipiul Caracal (incidenţă 8,41 la mia de locuitori), poliţiştii şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt au aplicat două sancţiuni organizatorilor unor nunţi şi botezuri pentru depăşirea numărului maxim admis de persoane care pot participa la un eveniment privat, precum şi alte 11 sancţiuni pentru participarea la evenimente a unor persoane nevaccinate.

Şi la Slatina (incidenţă de 11,27 la mia de locuitori), organizatorul unei nunţi a fost sancţionat. El a fost amendat cu 2.500 de lei pentru că a permis participarea la nuntă a unor persoane nevaccinate.

În ultimele două zile, poliţiştii, jandarmii şi reprezentanţii DSP Olt au făcut verificări la 130 de societăţi comerciale şi în 228 de mijloace de transport persoane, fiind legitimate circa 3.500 de persoane.

Pentru nepurtarea măştii de protecţie în spaţii publice 123 de persoane au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 5.000 de lei.


Urmăriți B1TV.ro și pe
`