Ludovic Orban, audiat la DNA: Liderul PNL a dat explicaţii după plângerea depusă de Viorel Cataramă (VIDEO)

Ludovic Orban, audiat la DNA: Liderul PNL a dat explicaţii după plângerea depusă de Viorel Cataramă (VIDEO)

UPDATE:Ludovic Orban a condamnat la ieşirea de la audierea decizia lui Viorel Cataramă de a trimite spre DNA o problemă de partid.

„Dacă domnul Cataramă crede că își poate rezolva situația din partid apelând la DNA, este problema dânsului. Contestă decizia de excludere. Am prezentat motivele, excluderea sa s-a făcut prin vot secret. Mi se pare curios să fii chemat la DNA ca urmare a sesizărilor făcute de un om care zice că e membru PNL. Noi, când am depus sesizări la Parchet, am depus împotriva unor abuzuri grave făcute de PSD. De altfel, unul din atacurile făcute de Cataramă împotriva mea a fost că am depus sesizare penală împotriva lui Dragnea și Dăncilă. A fost unul din motivele pentru care am cerut sancțiunea”, a afirmat Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, va fi audiat miercuri la sediul DNA unde urmează să dea explicaţii în dosrul deschis după Viorel Cataramă a depus plângere penală pe numele liderului liberal şi altor 15 membri de partid sub acuzaţia că au încercat excluderea sa din partid şi au falsificat rezultatul votului privind nominalizarea viitorului premier propus de PNL.

De altfel, şi Viorel Cataramă a fost audiat, luni, de procurorii DNA în această speţă.

La începutul lunii august, Cataramă anunţa că depune plângere penală împotriva lui Ludovic Orban, Robert Sighiartău, Laurenţiu Leoreanu, Ben-Oni Ardelean, Florin Cîţu, Adrian Oros, Virgil Guran, Ioan Bălan, Vlad Nistor, Costel Alexe, Viorel Badea, Adrian Miuţescu, Nicolae Giugea şi George Şişcu, pentru „ilegalităţile comise în şedinţa Biroului Executiv din data de 9 iulie, când, încălcând 8 articole din statut, 3 din regulamentul Comisiei de Arbitraj, precum şi prevederile L78/2000, au votat excluderea mea din partid pentru a mă împiedica să candidez la Primăria Capitalei”.

Excluderea lui Viorel Cataramă a fost oricum anulată de comisia de arbitraj a PNL Bucureşti după ce s-a constatat că mai multe puncte din statutul partidului nu au fost respectate, inclusiv articolul ce prevede anunţarea din timp a persoanelor vizate de excludere şi dreptul la apărare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare