Orașul în care lătratul câinilor este interzis prin lege / Cât este amenda

Orașul în care lătratul câinilor este interzis prin lege / Cât este amenda
Sursa Foto: Pixabay

Stăpânii patrupedelor au câteva obligații clare, conform legislației din România. Toți cei care nu respectă legea pot să primească amenzi usturătoare. Actul normativ prevede și pedeapsa cu închisoarea în unele cazuri.

În România, stăpânii câinilor pot să primească amendă dacă au scos patrupedul la plimbare în spațiile care nu sunt special amenajate. În SUA, consiliul unui oraș a decis amendarea locatarilor ale căror animale fac gălăgie.

Care este orașul în care lătratul câinilor este interzis

Aurora, un oraș aproape de Chicago, este unul dintre orașele în care stăpânii câinilor pot să fie amendați, dacă aceștia fac zgomot excesiv.

Legea conform căreia locatarii pot fi amendați din cauza gălăgiei făcute de către animalele de companie a fost adoptată de Consiliul Local Aurora și îi vizează pe cei care au: „câine, pisică, dihor, iepure, cobai, hamster sau alt animal domestic similar ținut în mod obișnuit ca animal de companie”, conform NBC 5.

Valoarea amenzii pe care stăpânii animalelor pot să o ia este de 100 de dolari, conform legii. Aceștia pot fi sancționați doar dacă animalele lor fac gălăgie excesivă între orele 07:00 și 22:00, mai mult de 15 minute. Plângerile trebuie să fie însoțite de către dovezi în format audio sau video.

Care sunt obligațiile celor care au un câine în România

Românii care dețin un câine din rasa comună trebuie să își sterilizeze animalul. În plus, patrupedul trebuie microcipat. Dacă proprietarul animalului nu se conformează acestui lucru, riscă amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei, conform evz.ro.

De asemenea, plimbarea câinilor pe spațiile verzi, oriunde numai nu în spațiile destinate lor, este interzisă. Cei care au un animal de companie, trebuie să aibă pungi pentru colectarea dejecțiilor.

Proprietarii de câini au obligația de a menține igiena în spațiile publice, în spațiile adiacente acestora, în holurile și căile de acces ale spațiilor locative.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)