Orașul din România care vrea să interzică accesul autoturismelor în centru: „Devine neîncăpător”

Orașul din România care vrea să interzică accesul autoturismelor în centru: „Devine neîncăpător”
Foto ilustrativ: Facebook

Un oraș din România vrea să interzică accesul autoturismelor în centru. Orașul este cunoscut ca fiind una dintre cele mai apreciate destinații turistice din țară.

Este vorba despre orașul Brașov. Edilul vrea să interzică accesul autovehiculelor în Centrul Istoric al orașului, de vineri seara până duminică seara, pentru că, potrivit studiilor, 42% dintre mașini sunt din alte județe.

Propunerea urmează să fie dezbătută în comisia de circulație

Potrivit propunerii, de vineri după-amiază și până sâmbătă seara, autoturismele personale nu vor mai avea voie să circule în Centrul Istoric al Brașovului.

Inițiativa îi aparține edilului Allen Coliban și ar fi trebuit supusă dezbaterii în comisia de circulație de joi, 14 decembrie. Din cauza necesității unui regulament corespunzător, implementarea interdicției nu va putea avea loc înainte de 1 februarie.

Restricții vor fi și pe cele trei artere care duc spre cartierul Șchei sau care pornesc de acolo spre centrul orașului. Astfel, singurele căi de acces către Șchei vor rămâne cele de pe Drumul de Poiană, care nu tranzitează centrul istoric.

„În fiecare an, de sărbători, orașul devine neîncăpător din cauza celor care vin să se bucure de felul în care orașul Brașov arată în straie de sărbătoare. Cifrele arată că 42% din traficul care este cauzat de astfel de evenimente este cauzat de autovehicule care vin din București și din alte județe decât Brașov, iar 48% din traficul total pe zona centrală este generat de autovehicule care petrec mai puțin de o oră în perimetrul Centrului Vechi.

Asta înseamnă că putem veni cu soluții pentru mobilitate sustenabilă și pentru încurajarea transportului public, dar cu condiția de a elimina aceste autovehicule și de a face un trafic mai relaxat și fluent pe zona Centrului Vechi”, a declarat edilul Brașovului, Allen Coliban, scrie Adevărul.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`