Orașele din România în care localnicii sunt amendați dacă nu au număr pe ușa apartamentului sau dacă hrănesc porumbeii

Orașele din România în care localnicii sunt amendați dacă nu au număr pe ușa apartamentului sau dacă hrănesc porumbeii
Sursa foto: Captura video Stirile Pro TV

Mare atenție! Sunt orașe în România, în care poți fi amendat dacă nu ai numărul pe uşa apartamentului ori dacă hrănești porumbeii.

Ce amenzi s-au dat

O femeie din Oradea a fost amendată cu 100 de lei pentru că nu avea numărul pe uşa apartamentului, atunci când agenții locali au venit în control.

 „A trebuit să fac copie după procesul verbal și după chitanța cu care am plătit și să le duc la poliția locală. Sub amenințarea executării”, a spus femeia amendată, conform Știrile Pro TV.

Această sancțiune e prevăzută și într-o hotărâre de Consiliu Local din 2017.

„Pentru a avea o imagine cât mai completă, cât mai corectă, asupra numărului populației, trebuie să existe întotdeauna o corelare între numărul populației și imobile”, a precizat Octavian Haragoș, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Măsura este încă vigoare, iar autorităţile sunt de părere că ajută serviciile de urgenţă să ajungă mai repede la adresă, în cazul unei probleme.

„Am primit amendă, da, pentru că n-aveam număr pe ușa de intrare în apartament. Oricine poate suna la interfon, cu numele noastre, cutiile poștale numerotate”, a povestit femeia amendată.

Sunt mulți locatari din Oradea care nu ți-au pus numărul pe ușă.

Femeie: „Noi avem aicea interfon, știe toată lumea unde stăm”.

Reporter: „Da, dar pe ușa apartamentului?”

Femeie: „Nu”.

În total, au fost amendați peste 3.000 de orădeni, din 2020 și până în prezent.

Ce amenzi primești dacă hrănești porumbeii în Timișoara

Aceeași regulă e și în Timișoara.

„Sancțiunile sunt destul de mari, de la 1500 de lei, la 2500 de lei”, a declarat Dana Seracin, purtătoarea de cuvânt a Poliției Locale Timișoara.

Până acum nu au fost date sancţiuni. Însă, sunt aplicate amenzi pentru cei care hrănesc porumbeii din centrul orașului. Autorităţile au precizat că excrementele distrug clădirile din zona istorică.

Au fost date amenzi cu până la 200 de lei, iar alte 40 au primit avertismente. În momentul de față, hotărârea este suspendată pentru că Prefectura Timiș a atacat-o în instanță.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)