Orașele din România în care există rivalități. Locuitorii lor nu se pot suporta: „Sunt pur și simplu rasiști”

Orașele din România în care există rivalități. Locuitorii lor nu se pot suporta: „Sunt pur și simplu rasiști”
Sursa foto: Pixabay

În multe orașe din țara noastră există rivalități, peste care locuitorii nu pot trece.  Există două orașe unde cetățenii nu ratează nicio ocazie să se „înțepe” recriproc.

Rivalitatea dintre Brăila și Galați este deja cunoscută de toată lumea

Atunci când vine vorba de rivalitățile dintre orașe, Brăila și Galați sunt deja faimoase. Locuitorii din aceste două orașe își aruncă mereu săgeți indiferent de ocazie. Totuși, acestea nu sunt singurele municipii între care există o competiție, conform click.ro.

Timișoara este un alt oraș faimos din România care menține aprinsă o asemenea antipatie. Timișorenii nu au un oraș anume pe care nu îl suportă, ci este vorba despre regiuni întregi din țară, cum ar fi Oltenia, sau Moldova.

Ce părere au sociologii despre acest fenomen

Conform sociologilor, timișorenii vor accepta mai ușor maghiarii sau sârbii decât oltenii și moldovenii. Experții susțin că acest sentiment este moștenit din generație în generație, iar această părere s-a format de-a lungul timpului.

Unii români veniți în Timișoara din alte zone ale țării chiar au abordat acest subiect neobișnuit pe diferite forumuri, unde vorbesc despre experiențele pe care le au în acest oraș.

„În Timișoara, eu, ca oltean, sunt supus zilnic unor astfel de chestii! În primul rând, 70% din cei cu care am interacționat din acest oraș au avut sau au ceva cu mine doar pentru simplu fapt că sunt oltean! Acești bănățeni sunt pur și simplu rasiști! M-am bătut chiar cu unii tot din acelați motiv! ”Ce ai venit tu, mă oltene, aici la noi?”, scrie un român pe un forum.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`