Avioanele care decolează și aterizează pe Aeroportul din Cluj-Napoca ar trebui să ocolească orașul. Motivul pentru care un deputat cere această schimbare

Avioanele care decolează și aterizează pe Aeroportul din Cluj-Napoca ar trebui să ocolească orașul. Motivul pentru care un deputat cere această schimbare

Un deputat clujean îi cere ministrului Tranporturilor să modifice culoarul de zbor al avioanelor care decolează și aterizează pe Aeroportul din Cluj-Napoca. Adrian Dohotaru ă-a făcut această propunere lui Răzvan Cuc, deoarece, spune el, avioanele ar polua fonicşi cu kerosen capitala Ardealului. De asemenea, el a mai precizat că estedoar o chestiune de timp până când un avion se va defecta deasupra oraşului, mai ales că de pe aeroportul cșujean săptămânal sunt 400-500 de zboruri.

„ROMATSA din subordinea Ministerului Transporturilor trebuie să schimbe culoarul de zbor astfel încât să ocolească oraşul. Cum cele mai multe accidente au loc la aterizare şi la decolare, e doar o chestiune de timp până când se va produce prima defecţiune a unui avion deasupra oraşului. De aceea, cer preîntâmpinarea unei posibile tragedii prin modificarea culoarului de zbor”, spune deputatul Adrian Dohotaru într-osolicitare adresată ministrului Transporturilor Răzvan Cuc, scrie economica.net.

INCENDIAR! N-O SĂ ÎȚI VINĂ SĂ CREZI CUM ARĂTA MIHAELA RĂDULESCU CÂND ERA GRASĂ! FANII ȘI-AU FĂCUT CRUCE (GALERIE FOTO)

Deputatul argumentează că aeroportul clujean este construit la doar opt kilometri de centrul oraşului iar autorităţile judeţene „nu au fost destul de prevezătoare încât să schimbe locaţia aeroportului pe altă axă decât este – vest şi nu într-o vale cu ceaţă”.

„Dar chiar şi eu, care locuiesc în Mănăştur, în celălalt capăt al oraşului, aud din pat, la 6 dimineaţa avioanele cum decolează şi aterizează”, adaugă deputatul clujean. De asemenea, el susține că cei care ar avea cel mai mult de suferit ar fi clujenii care locuiesc înSomeşeni, cartierul Între Lacuri, Mărăşti şi Gheorgheni.

„Zborurile de noapte depăşesc considerabil limita legală de 40 de decibeli şi ne afectează somnul, care conduce la rândul său la stres, probleme de concentrare, iritare, scădere a performanţei şi productivităţii în muncă. Zgomotul generat de zborurile de zi conduce la scăderea calităţii vieţii, la tulburări psihice şi medicale, motiv pentru care culoarul de zbor trebuie să ocolească municipiul Cluj”, explică Adrian Dohotaru.

IMAGINI BOMBĂ CU O VEDETĂ DIN ROMÂNIA! BĂRBAȚII AU RĂMAS ȘOCAȚII CÂND AU VĂZUT-O GOALĂ

În urmă cu doi ani, reprezentanţii Aeroportului din Cluj – Napoca declaraucă poluarea fonică de la avioane este mai mică decât cea dată de traficul rutier sau feroviar şi că noile tipuri de aeronave sunt mai puţin zgomotoase.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`