Operațiile de liposucție ale bărbiei au devenit un trend fashion

Operațiile de liposucție ale bărbiei au devenit un trend fashion

Trendul a explodat în ultimii ani pe internet, iar pentru a obține bărbii cât mai ascuțite, oamenii încearcă orice, de la gumă de mestecat la chirurgie estetică.

În ultimii câțiva ani, expresia de „maxilar smuls” a câștigat teren pe internet

Hashtag-ul #snatchedjawline are peste 210 milioane de vizualizări pe TikTok, unde este folosit pentru a promova o mulțime de produse care pretind că-ți oferă o bărbie ascuțită.

Printre acestea se numără Jawzrsize, o minge masticabilă cu aspect bizar, și o gumă de mestecat care se presupune că modelează mușchii faciali (în general, experții avertizează împotriva mestecării excesive a gumelor de teama problemelor dentare și a dislocării maxilarului).

Unii folosesc metode precum yoga facială, creme, role, măști faciale de tip sling pentru maxilar și dispozitive electrice.

Niciunul dintre aceste produse nu are în spate cercetări riguroase, pe termen lung; unele se vând fără niciun fel de suport științific. Cu toate acestea, ele au inundat piața, deoarece linia maxilarului a devenit un punct de presiune în materie de frumusețe.

Deși reclamele pentru „proceduri cosmetice invazive” sunt interzise de TikTok, videoclipurile care relatează procedurile folosite pentru a obține o bărbie mai ascuțită sunt frecvente. Multe dintre ele sunt postate de influenceri de douăzeci și ceva de ani.

În timp ce unii TikTokeri fac ca intervenția chirurgicală să pară un proces relaxat, o mulțime de alții documentează povești de groază despre injecțiile care dizolvă grăsimea bărbiei.

În timp ce unii TikTokeri fac ca intervenția chirurgicală să pară un proces relaxat, o mulțime de alții documentează povești de groază despre injecțiile de dizolvare a grăsimii – despre care experții spun că pot fi deosebit de nesigure, în special atunci când sunt administrate în mod necorespunzător – unele astfel de operații au dus la infecții serioase și chiar și la cicatrici.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`