Omul lui Dragnea, la DNA. Fostul șef al CJ Teleorman dă explicații procurorilor (VIDEO)

Omul lui Dragnea, la DNA. Fostul șef al CJ Teleorman dă explicații procurorilor (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE: La ieșirea din sediul DNA, Adrian Gâdea a declarat că le-a adus procurorilor probe care demonstrează că este nevinovat.

”Am depus documente din care rezultă că nu am făcut nimic ilegal, incorect. Am preluat cele două imobile de la Apele Române, cu trei contracte de închiriere, încheiate anterior preluării de către CJ Teleorman de la Apele Române. Aveam obligația să le ducem mai departe în aceleași condiții în care au fost încheiate de către Apele Române, în baza unor licitații. CJ Teleorman nu a făcut decât să ducă mai departe acele contracte de închiriere”, a declarat fostul șef CJ Teleorman.

Gâdea a negat că ar avea o relație de prietenie cu Liviu Dragnea, fiind tratat de șeful PSD asemenea oricărui alt membru de partid.

El a mai spus că nu are informații că Dragnea ar deține Tel Drum sau vreo altă societate comercială.

Fostul șef al CJ Teleorman, la ieșirea de la DNA

#DIRECT_ONE_j6fhvr#

Adrian Gâdea, fostul președinte al Consiliului Județean Teleorman și unul dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea, s-a prezentat la DNA pentru a da declarații în dosarul Tel Drum-Brazilia, informează B1 TV. El a spus că va face declarații când va ieși de la audieri.

Gâdea este pus sub urmărire penală pentru abuz în serviciu. Procurorii DNA au descoperit că Adrian Gâdea, atunci când era șeful CJ Teleorman, a acordat contracte pentru închierierea unui teren de 80 de hectare (părți din insula Belina și brațul Pavel al fluviului Dunărea). Terenul a fost închiriat pe 10 ani, la prețul de 1.900 de lei pe hectar pe an, scopul contractelor fiind ca peștele de acolo să crească în regim natural, pentru pescuit sportiv și agrement.

Omul lui Dragnea, la DNA. Fostul șef al CJ Teleorman dă explicații procurorilor

#DIRECT_ONE_rz0dd8#

DNA a anunțat pe 7 iulie că are în lucru un dosar penal, in rem, sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției. Cazul are legătură cu dezvăluirile jurnaliștilor de la RISE Project privind conexiunile lui Liviu Dragnea cu Tel Drum. În cadrul anchetei au fost cerute informații inclusiv de la autoritățile din Brazilia.

În acest dosar au mai dat declarații în fața procurorilor Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, dar și doi apropiați ai șefului PSDȘ Marian Fiscuci, cel care a deținut în acte timp de patru ani firma Tel Drum, și fostul deputat Adrian Simionescu, care a condus organizaţia Teleorman a PSD. De asemenea, miercuri a fost audiatchiar administratorul firmei, Mircea Dumitrescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie