Omul de afaceri Călin Donca, arestat preventiv pentru 30 de zile, la cererea DNA Brașov! Ce acuzații i se aduc milionarului

Omul de afaceri Călin Donca, arestat preventiv pentru 30 de zile, la cererea DNA Brașov! Ce acuzații i se aduc milionarului
sursa foto: facebook.com/Calin Donca

UPDATE ora 18:50:

Omul de afaceri Călin Donca a fost arestat preventiv pentru 30 de zile la cererea DNA Brașov. Procurorii îl acuză de evaziune fiscală și constituirea unui grup infracțional organizat.

Una dintre infracţiunile de care este acuzat este că a folosit acte false să scoată dintr-o firmă peste 1,7 milioane de dolari, iar cu o parte din aceşti bani şi-a cumpărat bunuri de lux, scrie antena3.ro.

Călin Donca, omul de afaceri din Braşov, care a devenit cunoscut după ce și-a expus mașinile sale scumpe și stilul său de viață pe internet, a fost reținut de procurorii DIICOT Braşov.

Călin Donca se ocupă și cu producția de energie verde, unde a investit, spune el, circa 120 de milioane de euro în afacere.

De ce a fost reținut Călin Donca de procurorii DIICOT

Milionarul a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT Braşov, iar astăzi ar urma să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Donca este vizat de o anchetă a procurorilor anticorupţie. Potrivit unor surse, ancheta procurorilor DIICOT vizează infracţiuni precum evaziunea fiscală şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Călin Donca ar fi fost reţinut în urma unor percheziţii făcute de DIICOT, el fiind ulterior audiat de procurori.

Ce afaceri deține familia Donca

Familia Donca  are afaceri atât în domeniul energetic, cât și în agricultură. Călin și soția sa au participat și la emisiunea culinară Chefi la Cuțite, unde și-au prezentat povestea de viață.

Astfel, soția omului de afaceri a făcut public și faptul că administrează o fermă unde cultivă șofran. Deși, este un condiment extrem de scump, afacerile cu panourile voltaice a propulsat familia Donca în rândul milionarilor din țara noastră.

Averea familiei Donca este de ordinul milioanelor de euro, iar cuplul se afișează cu o colecție de mașini impresionantă. De la Ferrari sau Lamborghini până la Rolls-Royce, doar valoarea parcului auto se ridică la peste 2 milioane de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”