Omul de afaceri Aurel Frăţilă a cerut, luni, judecătorilor să respingă cererea de extrădare a sa, arătând că în SUA nu ar avea parte de un proces corect, scrie Mediafax.
Acesta spune că pentru presupusele fapte invocate de autorităţile americane a fost cercetat cinci ani de către DIICOT, care l-a scos de sub urmărire penală.
ICCJ a judecat recursul omului de afaceri Aurel Frățilă împotriva deciziei Curții de Apel București, care a admis cererea SUA de extrădare a românului în vederea anchetării acestuia pentru fapte de spălare de bani și conspirație la încălcarea embargoului SUA față de Iran.
La termenul de luni al procesului jurnalistul Ovidiu Ohanesian a transmis o cerere de intervenţie instanţei supreme prin care a arătat că a fost parte vătămată într-o speţă similară în care americanii nu au extrădat un cetăţean de-al lor necesar cauzei.
Cererea de intervenţie a lui Ohanesian a fost respinsă de judecători, iar avocatul lui Frăţilă a explicat ulterior a vrut să scoată în evidenţă lipsa de egalitate de tratament în ceea ce priveşte Statele Unite.
Aurel Frăţilă le-a arătat judecătorilor că nu doreşte să fie extrădat către SUA pe motiv nu ar avea parte de o judecată dreaptă.
Frăţilă a explicat că a fost cercetat timp de cinci ani de către procurorii DIICOT în legătură cu acuzaţiile ce i se aduc în SUA şi că ancheta autorităţilor române s-a finalizat cu scoaterea sa de sub urmărire penală.