OMS: Rata mortalității provocată de Covid-19 a crescut cu 43% în doar 7 zile

OMS: Rata mortalității provocată de Covid-19 a crescut cu 43% în doar 7 zile
Foto: pixabay.com

Europa a avut o creșterecu 43% a deceselor cauzate de COVID-19, săptămâna trecută,potrivit unui comunicat al Organizației Mondiale a Sănătății, preluat de CNN.

Potrivit unui raport de pe 27 octombrie, creșterea numărului de decse era de 40%.

Cel de marți, 3 noiembrie, a crescut cu încă 3 procente, ajungând la 43%. Europa a avut, în ultimele 7 zile, și o creștere cu 22% a noilor cazuri de coronavirus, a precizat OMS în ultima sa actualizare săptămânală a raportului COVID-19.

Franța, Italia și Marea Britanie sunt țările care au înregistrat cele mai multe cazuri. De asemenea,Andorra, Cehia și Belgia au avut cea mai mare incidență la nivel de populație.

”La nivel global, Franța a avut al treilea cel mai mare număr de cazuri noi, cu peste 275.000 de cazuri raportate săptămâna trecută, adică o creștere de 27% față de săptămâna precedentă”, arată OMS.

OMS a adăugat că numărul de pacienți cu COVID-19 din secțiile de Terapie Intensivă ”crește rapid” în această țară.

În cea de-a doua parte a lunii trecute, România era pe locul 2 în Europa la mortalitatea COVID, fiind depășită doar de Cehia. În ultimele zile, în țara noastră a crescut numărul de decese asociate noului coronavirus, miercuri, 4 noiembrie, ajungându-se la 146 de decese în 24 de ore, potrivit ultimei raportări a Grupului de Comunicare Strategică, potrivit Libertatea.

Care este situația în Europa

În Ungaria, sunt restricții de circulație pe timp de noapte, însășcolile, restaurantele și cinematografele rămân deschise.Ungaria a înregistrat, în ultimele 24 de ore, aproape 4000 de noi cazuri de COVID-19, cele mai multe de până acum și cel mai mare număr de decese zilnice: 84.

În Portugalia, peste 120 de localități intră în carantină.

Cu toate acestea, în Brazilia,plajele din Rio de Janeiro vor fi redeschise.

În Portugalia, au intrat în carantină toate localitățile unde, în ultimele 14 zile, s-a depășit pragul de 240 de cazuri de COVID-19 la 100 de mii de locuitori.

În Marea Britanie, va intra în vigoare carantina națională, fiind prima țară cu cele mai multe decese cauzate de Covid-19: peste 47 de mii de la începutul pandemiei și până acum.

Brazilia se află pe locul 3 în lume, după Statele Unite și India, cu cele mai multe cazuri de COVID-19 înregistrate până acum, peste 5 milioane și jumătate.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`