OMS cere campanii de vaccinare după creșterea numărului de cazuri de infectare cu Covid-19: „Această situație trebuie inversată urgent”
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este îngrijorată de rata scăzută de vaccinare împotriva Covid-19 și de creșterea numărului cazurilor de infectare, motiv pentru care a solicitat campanii de vaccinare pentru grupurile de risc, relatează agenția DPA.
OMS solicită vaccinarea grupurilor de risc, în contextul creșterii numărului cazurilor de Covid-19
Făcând referire la scăderea ratelor de vaccinare în ultimii doi ani, expertul OMS Maria Van Kerkhove a declarat că „Am asistat la un declin alarmant al acoperirii vaccinale”. Situația este valabilă în special pentru persoanele în vârstă și lucrătorii sanitari.
„Această situație trebuie inversată urgent”, a adăugat Van Kerkhove.
În ultimele săptămâni, dintre toate testele coronavirus, proporția rezultatelor pozitive a crescut și este de peste 10%, raportează OMS. În Europa, rata este de peste 20%, scrie Agerpres.
Van Kerkhove a mai subliniat că analizele apelor reziduale arată că virusul este mult mai răspândit decât indică statisticile de infectare. Peste 40 de sportivi au fost testați pozitiv la Jocurile Olimpice de la Paris.
Situația nu este aceeași cu cea din faza pandemică, întrucât multe persoane sunt protejate de evoluțiile severe ale bolii prin vaccinările și infecțiile anterioare, susține epidemiologul.
OMS primește doar date privind numărul de cazuri de infectări cu Covid-19 tratate în spitale și unități de terapie intensivă din foarte puține țări, a mai spus Van Kerkhove.
Val de cazuri de Covid-19, în România
În urmă cu aproximativ o săptămână, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a anunțat că în ultimele 7 zile au fost înregistrate 3.446 de cazuri de Covid-19, numărul infectărilor fiind în creștere cu 71% față de săptămâna precedentă.
Până acum, 68.982 de persoane care au fost diagnosticate cu Covid-19 au murit în România.
În ţara noastră au fost înregistrate, până în prezent, 3.539.775 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.
Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 14.021.070 de teste RT-PCR şi 14.872.346 de teste rapide antigenice.