Omagiu pentru seniorul liberal: Colegi de generaţie, prieteni, dar şi adversari politici, la căpătâiul lui Mircea Ionescu Quintus (VIDEO)

Omagiu pentru seniorul liberal: Colegi de generaţie, prieteni, dar şi adversari politici, la căpătâiul lui Mircea Ionescu Quintus (VIDEO)

Colegi de generaţie, prieteni, dar şi adversari politici, i-au adus duminică un ultim omagiu fostului lider PNL Mircea Ionescu Quintus. Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus la capela Bisericii Buna Vestire din Ploieşti, informează B1 TV.

Omagiu pentru seniorul liberal: Colegi de generaţie, prieteni, dar şi adversari politici, la căpătâiul lui Mircea Ionescu Quintus

#DIRECT_ONE_xjbkgt#

Sute de oameni au mers în Ploiești să-şi ia adio de la seniorul liberal. Cu lacrimi în ochi, rude, prieteni, foşti colegi sau admiratori ai liberalului au trecut prin faţa scriului pentru a-i aduce un ultim omagiu. Coroane cu flori au fost trimise din toate părţile ţăii. Au sosit și din partea preşedintelui şi premierului.

Fostul coleg al liberalului, Valeriu Stoica, şi-a amintit de fostul ministru ca de un om vesel şi bun. Politicianul nu a uitat să amintească de forţă politică a seniorului care a asigurat supravieţuirea PNL.

”Mircea Quintus a fost un om extraordinar. A fost bonom, a fost plin de umor. Aceste calităţi sufleteşti l-au făcut să treacă prin cele mai grele clipe ale vieţii
PNL păstrează memoria lui Mircea Ionescu Quintus ca un om care a fost în egală măsură o personalitate politică şi a avut o dimensiune sufletească extraordinară.

A supravieţuit în primul rând prin diplomaţia şi abilitatea lui Mircea Quintus”, a declarat Valeriu Stoica.

”Cred că politica va fi diferită, sper ca, cu acest simbol al domnului Quintus să redescoperim politica adevărată care era atunci când domnia sa era senator”, a declarat liberalul Bogdan Nica.

Liberalul s-a stins din viaţă exact în ziua Congresului Naţional al partidului.

”Ne aşteptam poate să se întâmple acest evenimnet. Ciudat e momentul în care s-a întâmplat, există un Dumnezeu şi poate şi acest moment în care s-a întâmplat a arătat legătura sa foarte mare cu acest partid”, a spus și Alexandri Nicolae.

În Bucureşti, Partidul Naţional Liberal a deschis o carte de condoleanţe în memoria fostului senator. Cei care au dorit să-i aducă un ultim omagiu politicianului au putut să o facă şi în Capitală.

Mircea Ionescu Quintus a fost un important om politic. A fost ministru al Justiţiei în Guvernul Stolojan şi preşedintele Partidului Naţional Liberal timp de opt ani.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră