Oltean, către Antonescu: Nu urna v-a adus în Parlament, ci calculatorul. Liderul PNL: Pe oamenii care protestează nu îi frământă pe ce loc am ieșit eu la colegiu

Oltean, către Antonescu: Nu urna v-a adus în Parlament, ci calculatorul. Liderul PNL: Pe oamenii care protestează nu îi frământă pe ce loc am ieșit eu la colegiu

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, luni, la sesiunea extraordinară a Parlamentului, că liderul PNL Crin Antonescu nu este creaţia urnelor, ci a calculatorului, el afirmând că liberalul ar trebui să se teamă de urne.

Crin Antonescu spunea «Hai la urne!». Nouă nu ne e teamă de urne. Noi, mulţi, foarte mulţi, suntem creaţia urnelor, domnule Crin Antonescu. Dumneavoastră ar trebui să vă temeţi de urnă. Nu sunteţi creaţia urnei. Nu urna v-a adus aici, ci calculatorul. Dumneavoastră trebuie să spuneţi «Hai la calculator, domnilor!», nu «Hai la urne!»„, a spus Oltean.

Secretarul general al PDL consideră că motivul pentru care opoziţia a solicitat o sesiune extraordinară şi pentru cere organizarea alegerilor anticipate este pentru că a scăzut în sondaje de la 65%, cât avea în urmă cu câteva luni, la sub 50% în momentul de față.

Există riscul, şi îl ştiţi, ca până în noiembrie 2012 să scădeţi sub 40%. Atunci, domnule Ponta, adio prim-ministru. Există riscul ca domnul senator Crin Antonescu să nu ajungă la Cotroceni nici în 2012, nici în 2014, niciodată. Iată ce vă mână în lupta aceasta oarbă. Nu am auzit în piaţă «Jos Băsescu!» şi «Sus Antonescu!», nu am auzit în piaţă «Jos Boc!» şi «Sus Ponta!»„, a spus Ioan Oltean.

Ioan Oltean, către Crin Antonescu: „Ar trebui să vă temeți de urne”

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_14985').select();" id="embed_text_14985" />

Ca reacție la afirmațiile lui Ioan Oltean, liderul PNL Crin Antonescu a cerut dreptul la replică, precizând că pe oamenii care protestează în întreaga țară nu îi „frământă” pe ce loc a ieșit el în colegiu.

Noi n-am venit aici și n-am făcut o sesiune extraordinară ca să îmi spună domnul Oltean mie pe ce loc am ieșit, cu urna cu calculatorul, ca să îmi spună mie când am să ajung sau mai bine când n-am să ajung președinte al României, pentru că nu asta frământă oamenii care protestează (…). Înainte de toate, eu nu v-am invitat nicăieri, domnule Ioan Oltean…Am spus doar că o nemulțumire se poate liniști cu jandarmii sau cu urnele. Nu v-am invitat nici la Jandarmerie, nici la urne. Sigur că ați vorbit trei ani de zile despre faptul că eu am ieșit pe locul 2 în colegiu, la urne, nu la calculator, în conformitate cu legea electorată, pe care de altfel nu doriți să o schimbați”, a declarat Crin Antonescu.

Liderul PNL l-a criticat pe Ioan Oltean că s-a lăsat „dus în cârcă” de președintele țării în guvernarea actuală, dar și de fostul președinte Ion Iliescu și de fostul premier Petre Roman în guvernările anterioare.
Problema dumneavoastră nu este cum a ieșit, pe ce loc a ieșit Antonescu sau dacă Antonescu va ieși președinte sau nu. Problema dumneavoastră este să aveți un sistem cu calculator, cu urne, cum o fi, în care în 90 Iliescu să vă pună pe listă și să vă treziți parlamentar, în 92 Petre Roman să vă pună pe listă și să vă treziți parlamentar, după aia să vă ducă Băsescu în cârcă și să vă treziți mare om politic, mare orator și mare secretar general. Foarte bine, nu asta e problema”, a mai spus Antonescu.

Crin Antonescu a lansat un atac dur la adresa secretarului general al PDL, acuzându-l căar fi intervenit la minister pentru a obține energie ieftină de la „băieții deștepți” pentru firmele sale.

Diferența esențială dintre noi doi, dintre mulți ca dumneavoastră și mulți ca mine de aici din sală este alta: că pe mine nu m-a văzut nimeni niciodată milogindu-mă într-un cabinet ministerial să obțin energie ieftină de la băieții deștepți pentru firmele mele. Diferența este că eu n-am luat niciodată îmi închipui oare câtă șpagă pentru a pune pe unul ca Ioan Nelu Botiș ministru în România”, a declarat Crin Antonescu.

 

Crin Antonescu: „N-am venit la ședință să-mi spună Oltean pe ce loc am ieșit”

Embed: " />

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)