Olimpiada de la Paris schimbă gastronomia tipic franceză: Adio unt și foie gras, meniul va fi mai mult vegetarian

Olimpiada de la Paris schimbă gastronomia tipic franceză: Adio unt și foie gras, meniul va fi mai mult vegetarian
Sursă foto: Pixabay

Mediul este pus pe primul loc, Franța încearcă să revitalizeze imaginea globală a bucătăriei sale. Nu vor exista cartofi prăjiți pentru cei 15.000 de sportivi de la Jocurile Olimpice care din Franța, în iulie.

Vor fi servite aproximativ 45.000 de mese pe zi, 24/7 pe tot parcursul Jocurilor Olimpice și Paralimpice

În ceea ce se numește cel mai mare restaurant din lume – o fostă centrală electrică de 700 de metri lungime în inima Satului Olimpic – nu va exista nici foie gras, dar hot-dog-urile vegetariene și muesli cu quinoa vor abunda, potrivit New York Times.

Vor fi servite aproximativ 45.000 de mese pe zi, 24/7 pe tot parcursul Jocurilor Olimpice și Paralimpice, iar Stéphane Chicheri și Charles Guilloy, bucătarii responsabili, au lăudat lui. șaorma vegetariană, cartofii dulci condimentași cu za’atar și hummus-ul, murături din varză, falafelul de sfeclă roșie și vinetele la grătar presărate cu boia afumată.

Acest meniu este foarte departe de cele din bucătăria clasică franceză, cu sosuri elaborate și „suficient unt topit pentru a provoca tromboze unui regiment întreg”.

Dar acestea sunt jocuri olimpice în secolul 21 pe o planetă care se încălzește într-un ritm accelerat.
„Cartofii prăjiți sunt prea riscanți din cauza pericolului de incendiu legat de friteuzele cu grăsimi”, a explicat Guilloy. „Nu servim foie gras, pentru că bunăstarea animalelor ne preocupă pe toți și nu oferim avocado, pentru că e importat de la mare distanță și consumă multă apă.”

„Vom avea brânzeturi franțuzești, blanquette de vițel, dar cu un sos ușor, și bineînțeles baghete”, a spus Chicheri zâmbind. „Atleții vor putea chiar să învețe să facă pâine cu un maestru brutar.”

Aproximativ 500 de feluri de mâncare diferite vor fi servite la sala de mese a Satului Olimpic din Saint-Denis, la nord de Paris. Clădirea este în sine un tribut adus adaptării conștiente la mediu: o centrală electrică veche de aproape un secol, care a devenit un studio de film înainte de a fi transformată în ultimul an într-un restaurant gigant.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)