Ofițerul de la serviciul arme al Poliției Cluj, reținut pentru trafic de influență, a fost arestat

Ofițerul de la serviciul arme al Poliției Cluj, reținut pentru trafic de influență, a fost arestat

Comisarul şef de la Serviciul arme, explozivi şi substanţe periculoase al Poliţiei Judeţene Cluj care fusese reţinut de DNA pentru trafic de influenţă a fost arestat preventiv, vineri, pentru 29 de zile, în urma unei decizii a Curţii de Apel Cluj.

Instanţa a admis, vineri, propunerea DNA şi a dispus arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a ofițerului de la serviciul arme al Poliției Cluj, Mihai Curt, acuzat de trafic de influență, notează Mediafax.

Curt a declarat recurs, care va fi judecat probabil săptămâna viitoare, la ÎCCJ.

Procurorii DNA desfăşoară acte de urmărire penală faţă de Mihai Ştefan Curt Iosip, ofiţer de poliţie judiciară cu gradul de comisar şef în cadrul IPJ Cluj – Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

În cursul anului 2011, inculpatul Mihai-Ştefan Curt Iosip, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul IPJ Cluj, a lăsat să creadă o persoană – denunţător în cauză – că are influenţă pe lângă organele de urmărire penală (procurori şi ofiţeri de poliţie) şi funcţionari din cadrul RAR Cluj, respectiv de la Serviciul Înmatriculări Auto Cluj şi că, în schimbul unor sume de bani, poate interveni pe lângă aceştia în vederea restituirii, către denunţător, a unui autoturism de teren şi, ulterior, pentru omologarea şi înmatricularea acestuia. În acest scop, ofiţerul de poliţie Mihai-Ştefan Curt Iosip i-a cerut denunţătorului suma totală de 5.000 euro şi 3.500 lei, bani pe care i-a primit de la denunţător în perioada 2011-2012″, arăta DNA.

Autoturismul de teren în cauză figura la RAR ca fiind furat şi fusese ridicat de poliţişti în vederea continuării cercetărilor, întocmindu-se un dosar penal.

Întrucât nu a rezolvat problema legată de înmatriculare a autoturismului, în 9 ianuarie 2013, inculpatul Mihai Curt i-a restituit denunţătorului 1.000 de euro, iar în 15 ianuarie 2013 2.000 de euro.

Mihai Curt a fost reţinut, joi, de procurorii DNA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)