Ofiţer de poliţie judiciară din Bacău, arestat după ce ar fi falsificat probe în dosare care vizau o grupare specializată în infracţiuni cu violenţă

Ofiţer de poliţie judiciară din Bacău, arestat după ce ar fi falsificat probe în dosare care vizau o grupare specializată în infracţiuni cu violenţă
Sursa Foto: Poliția Română / Facebook

Un ofiţer de poliţie judiciară din Bacău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual. Anchetatorii susțin că acesta ar fi falsificat probe în dosare care vizau o grupare specializată în infracţiuni cu violenţă şi că a refuzat să administreze probe. În acest caz au mai fost arestate alte trei persoane.

Ofiţer de poliţie judiciară, arestat pentru favorizarea făptuitorului

„Urmărirea penală vizează săvârşirea de către mai multe persoane (membri ai grupării ”Mîrza” din municipiul Oneşti), în perioada 2019 – până în prezent, a numeroase infracţiuni de loviri şi alte violenţe, influenţarea declaraţiilor, ameninţare, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei”, a transmis Direcția Generală Anticorupție, într-un comunicat.

Anchetatorii spun că polițistul respectiv i-a ajutat pe membrii grupării: „În calitate de lucrător de poliţie judiciară în cadrul IPJ Bacău, în exercitarea atribuţiilor de serviciu referitoare la instrumentarea mai multor dosare înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oneşti, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a membrilor grupării „Mîrza“ şi în vederea îngreunării cercetărilor penale, a falsificat probe rezultate din anchetă şi a omis, cu intenţie, să administreze probele necesare justei soluţionări a cauzelor, omisiune care a avut drept consecinţă, în unele cazuri, împlinirea termenului de prescripţie a răspunderii penale”.

Pe 16 ianuarie au fost făcute percheziții la locuinţele inculpaţilor şi în alte locaţii din municipiul Oneşti pentru ridicarea de probe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`