Oficial, vine primăvara! Arlie, acvila țipătoare monitorizată prin satelit de ornitologii români a plecat din Africa spre România (FOTO)

Oficial, vine primăvara! Arlie, acvila țipătoare monitorizată prin satelit de ornitologii români a plecat din Africa spre România (FOTO)
Foto: hotnews.ro

Oficial, vine primăvara. Arlie, acvila țipătoare mică monitorizată satelitar de ornitologii români, și-a început deja migrația de primăvară din data de 11 februarie 2017, între orele 8 și 10 dimineața. În ultimii doi ani, Arlie a plecat spre România cu o întârziere de trei zile. In anii precedenți, Arlie și-a luat zborul din cartierul de iernare pe data de 8 februarie, arată un comunicat transmis de Societatea Ornitologica Romana (SOR).

„În primele trei zile ale călătoriei sale spre țara noastră, Arlie a parcurs în zbor circa 500 de kilometri în direcția nord-est. Acvila are de străbătut continentul african de la vest la est și apoi de la sud la nord. Călătoria ei până la cuib va însemna un traseu de 12.500 de kilometri, 3 continente și 17 țări, printre care: Angola, Zambia, Tanzania, Ruanda, Burundi, Uganda, Sudanul de Sud, Etiopia, Sudan, Egipt, Israel, Siria, Turcia si Bulgaria", arată comunicatul SOR

Arlie este o femelă adultă de acvilă țipătoare mică care a cuibarit din 2013 în 2016 lângă localitatea Berivoi. Datorită lucrările forestiere intense de anul trecut, pasărea și-a schimbat cuibul. Arlie a ajuns în țara nostră pe 2 aprilie, anul trecut, potrivithotnews.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`