Oficial din Educație: Peste 400.000 de elevi din 3 milioane nu au acces la internet
Numărul elevilor din România care nu au acces la internet este de peste 400.000, potrivit subsecretarului de stat din Educație Jean Badea. “Aproximativ 400.000 de elevi din 3 milioane de elevi nu au acces la internet acasă. E vorba de comunitățile în care nu există conexiune de internet acasă”, a declarat subsecretarul de stat din Educație Jean Badea, în conferința de lansare a strategiei de digitalizare a educației.
Peste 400.000 de elevi, fără aces la internet
Acesta a subliniat că este posibil ca abia în doi ani toți elevii să aibă acces la internet. “Unii dintre acești 400.000 au un telefon, dar nu beneficiază de internet. Sper că în doi ani vom avea internet în toate comunitățile“, a continuat Badea.
Oficialul a vorbit despre implementarea unor vouchere pentru internet. “Există la acest moment în implementare la Ministerul Comunicațiilor serviciul universal, serviciu de poștă astfel încât fiecare cetățean din țara asta să poata trimite. D
Discuțiile avute cu ANCOM este (sic!) ca acest serviciu să se extindă și pe partea de internet și pentru comunitățile defavorizate să se poată, printr-un program social, acorda vouchere pentru internet, adică un voucher în valoarea abonamentului la internet. Dacă un elev nu își permite abonamentul la internet, statul să îi dea un voucher”, a precizat Badea.
Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței de lansare în dezbatere publică a strategiei pentru digitalizarea educației din România.
Școlile rămân închise
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptatHotărârea nr. 57care prevede că școlile și grădinițele rămân închise până la data de 23 decembrie, timp în care cursurile vor fi predate în continuare în sistem online. La acea dată va începe vacanța de iarnă, care va dura până pe 10 ianuarie inclusiv.
Școlile rămân închise până la 23 decembrie, prima zi a vacanței de iarnă.
„Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice la nivelul României până la data de 7 decembrie 2020, (…), luând în considerare creşterea numărului de persoane infectate la nivel naţional, precum şi creşterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară a măsurilor de prevenire, interacţiunea intensă şi mobilitatea persoanelor, aspecte care generează o persiune constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ-teritoriale şi a sistemului sanitar (…)Se aprobă prelungirea suspendării activităţiilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem online, pentru perioada 9-23 decembrie 2020”, se arată în Hotărârea nr. 57.