Oferta unui patron care vrea să afle ce salariu i-ar mulțumi angajații. „Ajung să câștige vreo 4.000 de euro”

Oferta unui patron care vrea să afle ce salariu i-ar mulțumi angajații. „Ajung să câștige vreo 4.000 de euro”
Sursa Foto: Profimedia

Domeniul construcțiilor este afectat de lipsa forței de muncă, pe lângă Horeca. Angajatorii se străduiesc să caute oameni care să vină să muncească, dar este foarte greu.

Un patron de la o pizzerie a detaliat condițiile de lucru și ar vrea să afle care ar fi salariul care ar mulțumi o persoană care se ocupă de preparare, informează Ziare.com.

Patron în căutarea unui pizzar

„Bună ziua, am nevoie de un sfat din partea celor care sunteți în domeniu. Deschid în curând o pizzerie și doresc să ofer un salariu decent și corect pentru un pizzer care o să lucreze 2 zile cu 2 zile libere, de dimineață de la ora 8 până seară la 10. Ce salariu oferiți dumneavoastră în aceste condiții?”, a scris angajatorul pe un grup de Facebook.

El a primit foarte multe răspunsuri în comentarii, iar mulți au atras atenția privind programul de lucru.

„14 ore pe zi la servici, omul mai face 45 de minute pe drum de acasă că doar nu locuiește în cuptorul de la pizzerie, mai are nevoie de juma de oră să se pregătească înainte să iasă din casă și probabil de o ora după ce ajunge acasă înainte să adoarmă. Deci asta îi lasă exact 7 ore pentru somn. Patronilor cu acest tip de mentalitate le doresc să primească dublu față de ceea ce oferă, în loc de 14 ore ei să aibă parte de 28 de ore. Și eu muncesc, un schimb de 12 ore pe zi, 4 zile și apoi 4 liber.

Singura bucurie este atunci când îți iei 4 zile de concediu și te alegi cu 12 zile libere. În rest, cele 4 zile când lucrezi 12 ore nu exiști iar din cele 4 libere una e să îți revii și alta e să te pregătești de lucru. Și să nu îmi spuneți că la ora 10 se pune lacătul pe ușa, ora 22 poate deveni foarte ușor ora 24 sau 02 în unele zile”.

Conform Codului Muncii, un salariat nu poate lucra mai mult de 12 ore pe zi, iar programul de 12 ore trebuie urmat de cel puțin o zi liberă.

Salariul decent pentru un pizzar

„De la 8 la 10 vorbim de 14 ore pe zi x 15 zile lucrate = 210 ore într-o luna. Legea spune că se lucrează 40 ore pe săptămâna x 4 săptămâni = 160 ore…deci avem 50 ore suplimentare. Să luăm salariul mediu pe economie în 2023 de 6800 lei brut / 160 ore = 42.5 RON pentru orele legale și (dublu) 85 RON pentru cele 50 ore suplimentare vom avea un salariu BRUT de 11.050 RON brut deci 6464 RON net”.

„Ca să nu îți plece: 5000 lei + 30% din vânzarea de pizza.
Așa îl motivezi să stea și să și facă treaba. Dar cu greu o să găsești un pizzar bun, mai ales unul care să și facă o napoletană”, au fost unele dintre comentariile de pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`