Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu: „Nu există zi să nu se încerce pătrunderea în țară, sub o formă sau alta, mascată, voalată sau fățișă, cu deșeuri pe la punctele de frontieră”

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu: Nu există zi să nu se încerce pătrunderea în țară, sub o formă sau alta, mascată, voalată sau fățișă, cu deșeuri pe la punctele de frontieră

Octavian Berceanu, șeful gărzii de mediu, a declarat că zilnic, se încearcă introducerea în țară, pe la punctele de frontieră, deșeuri ilegale din alte state:

„Nu există zi să nu se încerce pătrunderea în țară, sub o formă sau alta, mascată, voalată sau fățișă, cu deșeuri pe la punctele de frontieră ale României. Multe dintre aceste deșeuri au alte etichete, alte anexe completate, produse second-hand, textile second-hand, care nu vor ajunge nicăieri să fie vândute.”, a declarat, la Digi24.

Acesta a dat ca exemplu un depozit ilegal de deșeuri descoperit la Agigea și a descris cum ajung să câștige cei care fac trafic ilegal cu deșeuri:

„Neutralizarea unei tone de deseuri pe care noi am descoperit-o la Agigea este aproape de 500 de euro, la noi o arunci pe groapă. Dacă o arunci legal pe groapă te costă 60-70 de euro, dacă o arunci într-o margine de sat, într-un râu, într-o baslastieră, iar apoi o acoperi cu pământ câștigi foarte mulți bani”, a spus Berceanu.

„Sunt și deșeuri periculoase amestecate cu lucruri care ar trebui să ajungă în magazine. Ai primii baloți, puși în față cu diferite electrocasnice, în spate ai tocătură de electrocasnice, și acolo ai jumătate din tabelul lui Mendeleev, îți trebuiesc mii de ani ca să fie neutralizate natural în sol”, a mai spus șeful Gărzii de Mediu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`