Octavian Berceanu, despre incendiile de vegetație: Avem o legislație criminală. Incendierea miriștilor există pentru oameni săraci și proști / Primarii nu vor să își supere electoratul (VIDEO)

Octavian Berceanu, despre incendiile de vegetație: Avem o legislație criminală. Incendierea miriștilor există pentru oameni săraci și proști / Primarii nu vor să își supere electoratul (VIDEO)
foto: captură B1 TV

Octavian Berceanu, fost șef al Gărzii de Mediu, a vorbit despre incendiile de vegetație din România, marți, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și a reclamat că „avem o legislație criminală, din păcate, care permite astfel de incendieri în zonele de miriști”.

Octavian Berceanu, pe B1 TV, despre incendiile de vegetație

„În primul rând, avem o legislație criminală, din păcate, care permite astfel de incendieri în zonele de miriști (…). Dacă ne uităm la legislația europeană, însăși incendierea miriștilor nu ar trebui să existe ca procedeu. Există pentru oameni săraci și proști. De ce spun „proști” în primul rând? Pentru că în momentul în care ai incendiat miriștea, cei 5 milimetri din stratul superior de humus, unde sunt toate bacteriile și care oferă bonitate pământului, toată această parte este distrusă total și scade bonitatea pământului”, a declarat Octavian Berceanu.

„Noi, de sute de ani probabil, ne-am obișnuit că incendiatul pădurilor sau incendiatul miriștilor și al câmpurilor sunt lucruri bune. Nu sunt lucruri bune, or instituțiile statului nu fac nimic. Am participat la stingerea unor astfel de incendii. Un incendiu forestier îl stingi foarte greu pentru că rădăcinile arborilor se transformă într-un cărbune încins astăzi. L-ai stins astăzi, peste șase ore reapare, peste două zile, trei zile reapare”, a explicat specialistul în politici de mediu.

Octavian Berceanu: Primarii nu vor să își supere electoratul

„Avem incendii provocate în primul rând de neglijența oamenilor (…). Avem un deficit de înțelegere a populației a ceea ce înseamnă schimbările climatice și ceea ce înseamnă să incendiezi în astfel de situații critice. Avem o inabilitate la nivel de primării. Primarul ar fi trebuit să fie primul care se duce și anunță Poliția, ISU, Garda de Mediu, Garda Forestieră (…), or ca să nu supere electoratul nu face asta”, a mai spus Octavian Berceanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`