Octavian Berceanu, acuzații grave privind stația GPL care funcționa ilegal la Crevedia: „Gazul avea și o conotație electorală. Era din partea firmei și a primarului o mică înțelegere” (VIDEO)

Octavian Berceanu, acuzații grave privind stația GPL care funcționa ilegal la Crevedia: Gazul avea și o conotație electorală. Era din partea firmei și a primarului o mică înțelegere (VIDEO)
Imagini aeriene cu urmările incendiului și exploziilor din Crevedia, 27 august 2023. Inquam Photos / George Călin

Primarul din Crevedia este decis să cheame localnicii în cursul zilei de luni să participe la o dezbatere publică privind necesitatea ridicării unui incinerator pe raza localității, deși au trecut câteva ore de la explozia catastrofală de la stația GPL, soldată cu dou morți și peste 50 de persoane rănite. Informația a fost oferită de Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de mediu, în emisiunea News Pass, cu Laura Chiriac:

Acuzații grave în legătură cu stația GPL de la Crevedia

„Este o decizie a Primăriei cu data de azi în care ne anunță că mâine, 28.08.2023, orele 15:30, la Căminul cultural Crevedia va avea loc o dezbatere privind incineratorul care va fi amplasat. Ce e în capul acestui primar? Se va discuta despre amplasarea unui incinerator pe raza comunei Crevedia, demers care a fost boicotat de populația din Crevedia, și-a ostilizat o mare parte din populație. Mi se pare de noaptea minții, tu neavând siguranța că acele istalații nu mai pot produce un dezastru, mâine să faci o adunare publică pe raza comunei. E noaptea minții.

În primul rând, nu faci nicio dezbatere publică, nu aduni oameni pe raza unei comune unde ai o situație de urgență care sfidează orice bun simț”.

În ceea ce privește explozia de la stația GPL, Octavian Berceanu a lansat acuzații grave. Acesta susține că depozitul era folosit în scop electoral prin distribuirea de gaz către populație în campanie la prețuri mici:

„În al doilea rând, trebuie să avem câteva lucruri în vedere. Primarul s-ar putea să fie parte în această ecuație cu multă activitate la negru desfășurată pe punctul de lucru respectiv. Așa zic oamenii de acolo, că gazul acela pe care ei se duceau să îl cumpere avea și o conotație electorală, era din partea firmei și a primarului o mică înțelegere, așa spun oamenii din zona respectivă. Să sperăm că procurorii vor descoperi ce se ascunde în spate.

Inexistența unui sistem digital care să adune toate datele acestea cu lipsa unei autorizații de construcții, cu lipsa unui aviz de la Agenția pentru Protecția Mediului, lipsa unui aviz de la ISU sau de la alte institiuții trebuia să fie contorizat, să se aprindă niște beculețe roșii și niște inspectori să controleze acolo. Prin rețeaua enel de exemplu dacă ai o activitate continuă se contorizează, se vede energia care se scurge, cifra de afaceri la ANAF. Toate instituțiile acestea au fost ținute sub papuc politic să nu își facă treaba”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`