Oana Țoiu (USR): Cu siguranță, nu se guvernează în interesul cetățeanului român. I-au obligat pe micii comercianți, pe români să se ducă să-și deschidă conturi, carduri și dacă aveau, și dacă nu aveau nevoie de asta (VIDEO)

Oana Țoiu (USR): Cu siguranță, nu se guvernează în interesul cetățeanului român. I-au obligat pe micii comercianți, pe români să se ducă să-și deschidă conturi, carduri și dacă aveau, și dacă nu aveau nevoie de asta (VIDEO)
Foto: Oana Țoiu / Facebook

Deputata USR, Oana Țoiu, a avut o intervenție în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV, unde a comentat subiectul referitor la băncile care au mărit comisioanele odată cu intrarea în vigoare a măsurii limitării plăților cash și a criticat această măsură.

Cu siguranță, nu se guvernează în interesul cetățeanului român, pentru că în acest moment, ministrul de Finanțe PNL și cu premierul Ciolacu ce au reușit să facă este să creeze consumatorii captivi pentru băncile din România. Practic, i-au obligat pe micii comercianți, pe români să se ducă să-și deschidă conturi, carduri și dacă aveau și dacă nu aveau nevoie de asta. Și sigur că în momentul în care obligi niște cetățeni să cumpere servicii private, pentru că prin lege nu le lași opțiunea să n-o facă, asta creează un dezechilibru major.

Eu nu știu ce a făcut domnul Ciolacu când s-a dus în piețe și și-a făcut poze cu producătorii pentru Facebook, că dacă stătea de vorbă cu ei măcar 5 minute, ar fi aflat că oamenii ăștia încasează numerar. Plătesc ce au de plătit la piața respectivă, că nu poate să plece de lângă legumele pe care le au pe tarabă o dată pe zi, să se ducă, să pună bani în bancă, că nu vor să plătească comisionul de 1-2 % pentru că oricum au marjă foarte mică față de munca pe care o depun pentru a crește produsele respective.

Am fost să cumpăr flori la o florărie mică dintr-o piață, mi-a explicat doamna disperată că ea atâta plătește, are o plată mare, atâta, una pe lună. 2500 de lei chiria spațiului mic în care își vinde florile și nu voia să-și facă card nicicum, dar nici nu mai putea să plătească numerar acea chirie.

Să fim clari, o chirie fiscalizată pentru care avea contract, pentru care plătea taxe la statul român. Deci este complet opus față de interesul cetățenilor români această limitare și, mai mult decât atât, e de neînțeles de ce persoanele fizice, de exemplu, au un plafon mai mare de plăți în numerar decât persoanele juridice. Când e clar oricui că o persoană juridică, mic magazin, mic producător rulează mai mulți bani în numerar. Am văzut și investigații legate de lipsa de intervenție a ANAF-ului care în anumite județe nu controlează prietenii politici ai celor care domină județele respective. Cum să-i spui unui român că la leuții pe care îi are, și folosesc diminutivul ăsta destul de conștientă, pentru că în acest moment mare parte a micilor producători, mare parte a familiilor din România nu au banii suficienți față de ce ar avea nevoie, și în același timp să lași marea evaziune nederanjată. Să lași un ANAF nedigitalizat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)