Oana Țoiu, despre dosarul vaccinurilor: „Nimeni nu știa la acel moment de câte vaccinuri este nevoie. Este o decizie de oportunitate politică” (VIDEO)

Oana Țoiu, despre dosarul vaccinurilor: Nimeni nu știa la acel moment de câte vaccinuri este nevoie. Este o decizie de oportunitate politică (VIDEO)
Foto: Oana Țoiu / Facebook

Deputata USR Oana Țoiu a declarat miercuri în emisiunea Bună, România, cu Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu, că nici după ce a parcurs referatul întocmit de DNA în dosarul vaccinurilor nu înțelege ce lege ar fi încălcat foștii miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă:

„Orice om cu putere în acest stat trebuie să explice cum se iau deciziile în numele cetățenilor. În ceea ce îl privește pe Vlad Voiculescu și pe Ioana Mihăilă amândoi au făcut asta în această speță și o vor face în continuare și în audierile DNA.

Toți oamenii care iau decizii trebuie să explice asta în fața cetățenilor. Noi am și susținut existența comisiei de anchetă din Parlament, nu asupra lui Vlad Voiculescu cu nume și prenume, ci deciziile din acea perioadă și cele ulterioare care au fost luate mult mai mult la Comitetul Național de Vaccinare.

Dincolo de aceasta, marea întrebarea la care eu sinceră să fiu nu am răspuns deși am citit inclusiv referatul trimis de procurori în Parlament este ce li se impută acestor miniștri pentru că volumul achiziției pe lângă că este același ca în majoritatea țărilor din UE care au cumpărat de 10-20 de ori față de populație pentru că nimeni nu știa la acel moment de câte vaccinuri este nevoie, este o decizie de oportunitate politică, nu știu nici acum care este de fapt Legea care li se impută că ar fi încălcat-o”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei