Oamenii de știință anunță că există dovezi că Adam și Eva ar fi putut exista cu adevărat
Noi dovezi științifice sugerează că elemente din povestea biblică a lui Adam și Eva ar putea avea rădăcini în fapte istorice, potrivit cercetătorilor.
Grădina Edenului ar fi putut să fie localizată în Irak
Arheologii au descoperit semne că Grădina Edenului ar fi putut fi o locație reală în ceea ce este acum Irakul modern, marcând locul de naștere al civilizației umane, potrivit DailyMail.
Biologii au demonstrat, de asemenea, că toți oamenii în viață astăzi au strămoși comuni, supranumiți „Eva mitocondrială” și „Adam cromozomul Y”.
Profesorul Eric Cline, un arheolog clasic și biblic de la Universitatea George Washington, a identificat Mesopotamia drept locația cea mai probabilă pentru Grădina Edenului.
Regiunea, care cuprinde actualul Irak, estul Siriei și nord-vestul Turciei, se află între râurile Tigru și Eufrat – ambele menționate în descrierea biblică a Edenului.
„Acest lucru are sens din punct de vedere textual, pentru că nu doar că relatarea biblică spune că grădina se afla „la est”, adică la estul Israelului, dar menționează și râurile Tigru și Eufrat”, scrie profesorul Cline în cartea sa „Exilul din Eden”.
Regiunea Mesopotamia este recunoscută drept locul de naștere al agriculturii, locul unde oamenii au domesticit pentru prima dată plante și animale în urmă cu aproximativ 20.000 de ani.
Cunoscută sub numele de „Semiluna Fertilă”, sedimentele râului bogate în nutrienți au permis prima plantare și recoltare deliberată a cerealelor.
Profesorul Cline notează: „Este posibil ca această zonă să fi devenit, de asemenea, oarecum un paradis agricol pentru locuitorii locali, după invenția irigației în timpul mileniului IV î.Hr.”.
Miturile sumeriene antice din regiune au, de asemenea, asemănări izbitoare cu poveștile creației biblice, sugerând posibile origini comune.